WAKO fullverdig godkjent av IOC

IOC sesjonen godkjenteenstemmig WAKO og idretten Kickboxing i Tokyo idag.
Publisert: tirsdag 20. juli 2021

Det ble i dag 20 juli vedtatt av IOC sesjonen (generalforsamlingen) i Tokyo at WAKO og idretten Kickboxing ble fullverdig og permanent IOC godkjent.

Dette er derfor en ny historisk dag for vår idrett at den nå er inkludert permanent i den Olympiske bevegelse. En slik godkjenning åpner mange dører for mange nasjonale forbund over hele verden og en slik aksept vil ha en enorm betydning for vår idrett. Ikke minst setter en slik godkjenning oss i posisjon til å sikte realistisk mot nye mål.

 

WAKO ble midlertidig godkjent 30 november 2018 og ble 10 juni innstilt av IOC styre som fullverdig godkjent. Denne innstillingen ble altså i dag godtatt.

 

 

Som President i NKBF så er jeg umåtelig stolt og spesielt vi har et så stort norsk team som hele tiden jobber intenst med utvikling internasjonalt. Dere preger idretten og viser at «det er typisk norsk å være god». Takk til Daimi Akin, Kim Kristoffersen, Thomas Steenberg, Kristin Vollstad, Andreas Lødrup og Mette Solli.

 

Til orientering så ble følgende andre idretter også fullverdig godkjent gjennom sitt internasjonale forbund – Sambo, Muaythai, Cheerleading, Lacrosse, Icestocksport. Gratulerer til alle sammen.

 

Bjørnar Sæther

NKBF President