NKBF ER ET RENT SÆRFORBUND

Norges Kickboxing Forbund er nok engang re-sertifisert som Rent Særforbund av Anti-Doping Norge (ADN). Sertifiseringen gjelder frem til høsten 2023.

Norges kickboxingforbund (NKBF) ønsker på linje med flere andre særforbund å være en forkjemper for en ren og ærlig idrett, dette på alle trinn og på alle nivå. Etter en prosess med ADN har vi nå fått på plass det som er nødvendig for å kunne tilfredsstille sertifiseringen. Dette betyr bl.a at vi har utarbeidet en handlingsplan samt en beredskapsplan. Dette ser dere på venstre siden i menyen.

Hvorfor er det så viktig at NKBF skal være et RENT Særforbund? jo, på grunn av ....

 1. Helse
 2. Vårt omdømme
 3. Vårt samfunnsansvar både mot bredde- og toppidretten
 4. Å systematisere bevisstgjøring
 5. Tydeliggjøring av vår holdning for og med utøvere

Vår målsetning:
Norges Kickboxingforbund skal fremme en dopingfri idrett gjennom konkrete og forebyggende tiltak i hele organisasjonen.

Vi har utviklet en handlingsplan og en beredskapsplan som definerer tiltak og «hva gjør vi når …». Din klubb kan starte med å bli et Rent Idrettslag og at alle dine medlemmer burde bli Rene Utøvere.

Og husk en ting til; Det finnes ingen snarveier for å bli en god idrettsutøver - Kun hardt arbeid!

Nedenfor noen praktiske linker:

Bli Ren Klubb http://www.rentidrettslag.no/
Bli Ren Utøver http://www.renutover.no/ (ny versjon lansert 10.1.2022)
Alt om Dopinglisten https://antidoping.no/regler/dopinglisten/
Om Anti-Doping Norge https://antidoping.no/
Lenke til legemiddelsøket: Sjekk om ledemidler kjøpt i Norge inneholder stoffer på dopinglisten via Antidoping Norges Legemiddelsøk -  https://antidoping.no/regler/legemiddelsok/

Lurer du på noe rundt medikamenter eller medisiner? Ta kontakt med Antidoping Norge via telefon 09765 (fra Norge) eller +47 91721753 (fra utlandet) eller e-post post@antidoping.no. 


REN UTØVER & RENT IDRETTSLAG

Gjør din klubb til Rent Idrettslag og gjør alle dine utøvere til Rene Utøvere, enkle tiltak for å bevisstgjøre og forebygge. Ikke minst, i et marked med stor konkurranse, la dette blir et konkurransefortrinn for din klubb.

For de klubber som driver med forskjellige kampidretter, vær bevisst dette for alle enten de er med i særforbunds organiserte aktiviteter eller ikke.

REN UTØVER

Be dine coacher og utøvere ta testen i linken nedenfor og la klubben din få et kvalitetsstempel som forteller at din klubb ønsker en ren idrett og som et signal på rettferdighet og fair play.

Alle ledere og trener burde ta Ren Utøver nettopp for å være den rådgiveren dere burde være – unngå slurv og unngå potensielt juks. 

Alle aktive utøvere burde ta Ren Utøver nettopp for å være bevisst og for å ta ansvar – det er hver utøvers ansvar å være «ren».

Skriv ut diplomet, heng den opp og vær stolt.

 1. Bli Ren Utøver http://www.renutover.no/ - (ny versjon lansert 10. 01. 2022)
 2. Lurer du på noe om hva som er på dopinglisten? - Alt om Dopinglisten her https://antidoping.no/regler/dopinglisten/
 3. Lenke til legemiddelsøket: Sjekk om ledemidler kjøpt i Norge inneholder stoffer på dopinglisten via Antidoping Norges Legemiddelsøk -  https://antidoping.no/regler/legemiddelsok/
 4. Hva gjør jeg ifm medisinske fritak? https://www.antidoping.no/medisinsk/medisinsk-fritak-tue
 5. Hva hvis jeg vil varsle om doping? https://www.antidoping.no/kontroll/tips-oss-om-doping
 6. Hva om jeg lurer på noe? https://www.antidoping.no/forebygging/dopingkontakten

Utøverguide: En veiviser for topputøvere | Antidoping Norge

DET ER DITT ANSVAR 😊

Det er hver utøvers ansvar å være doping fri. Det er ditt ansvar å være varsom ifm bruk av medisiner, medikamenter eller kosttilskudd. Vær på vakt, vær nysjerrig, vær etterrettelig og ta ansvar.

Vi er en idrett med vektklasser og vi anbefaler alle å følge gode prinsipper ifm kosthold og vektreduksjon. Se derfor våre to vedlegg venstre side - Retningslinjer og tips til kosthold

RENT IDRETTSLAG

Gå inn på linken og se hva som skal til for å bli et rent idrettslag. Det er ikke vanskelig. Ta ansvar, vær stolt av det og bruk det som et konkurransefortrinn. La kickboxing være best.

 1. Bli Ren Klubb http://www.rentidrettslag.no/

RENT SENTER

Trener du på et Rent Senter? Over 500 av landets treningssentre jobber for et rent treningsmiljø i samarbeid med Antidoping Norge: Rent Senter | Antidoping Norge

Utøvere og støtteapparat plikter å gjøre seg kjent med dopinglisten og eventuelle endringer.