-Vi må handle nå!

Nyvalgt President i NKBF, Eirik Gundersen, er klar for å ta fatt på oppgaven med å revitalisere norsk Kickboxing i kjølvannet av endringer i Knockoutforskriften.
Publisert: søndag 03. april 2016

- Nå har vi virkelig alle muligheter til å få Kickboxing frem i søkelyset, men det krever at vi handler nå. Det akter jeg å gjøre, forteller en engasjert Eirik Gundersen.

Under helgens Årsting i NKBF la Bergen Kickboxingklubb frem benkeforslag om Gundersen som utfordrer til Presidentvervet i forbundet. Han ble med en noen få stemmers margin valgt fremfor sittende President Thomas Steenberg.

Gundersen, som er nestleder i Bergen Kickboxingklubb, gleder seg til å ta fatt på spesielt tre oppgaver som ligger i strategiplanen til NKBF.

Presidentens prioriteringer

-Jeg har tre fansesaker; barneidrett, organisasjonsutvikling og marked og media. Det siste punktet får meget høy prioritering og krever at vi handler nå, understreker den nyvalgte Presidenten.

I kjølvannet av endringene i Knockouttforskriften, har det åpnet seg store muligheter for å skape stort engasjement og rekruttering til sporten.

- Nå er det av med hjelmen, profesjonelle tittelkamper, storslåtte gallastevner og TV-dekning som gjelder. Vi har en unik mulighet til å få idretten vi alle er så glad i ut av et gammelt, slitt spor og inn i en ny retning. Gallastevner, slik vi allerede har hatt to av i fjor, vil være med på å skape en interesse for sporten også utenom våre dedikerte fans, fortsetter Gundersen.

Han legger ikke skjul på at det haster å komme i gang med akkurat dette arbeidet, og forteller at han personlig skal ha en hånd over dette sammen med andre dedikerte ressurspersoner i forbundet.

- Dette er et ekstremt viktig område hvor vi garantert vil kunne skape et produkt som media og publikum vil omfavne i løpet av kort tid. Denne oppmerksomheten vil igjen kunne generere sponsorinntekter og rekruttere nye medlemmer.

Barnesatsing

NKBF har de siste årene etablert et godt fundament for talentsatsing blant ungdom mellom 13 og 19 år i forbundet. Det siste året har NKBF hatt en økende fokus på Barneløftet, og siste tilskudd i denne prosessen var ansettelsen av Ellen Dahl som barnekoordinator.

- Fundamentet er lagt, og når det gjelder barn og ungdom fremover så er det styrets oppgave å få dette opp å gå 100% med de flinke folkene som har ansvar for dette, forteller Gundersen.

Han tenker da spesielt på Stein Eriksen, Ellen Dahl og talentkoordinatorene Nina Rødberg og Tom Andre Pettersen som sammen med trenerteam og klubber skal videreutvikle et solid fundament for barn, rekruttering og talentsatsing i norsk Kickboxing.

Organisasjon og kommunikasjon

Den siste oppgaven som President og styret vil fokusere på er kommunikasjon og forbedring av prosesser i organisasjonen NKBF.

- Det er viktig for meg å ha personer i organisasjonen, komitéer og andre oppgaver som er dedikerte, interesserte og pliktoppfyllende. Jeg vil ha personer som brenner for sine oppgaver og gjør det lille ekstra for å få fornøyde medlemmer og utvikle oss som organisasjon. Vi skal ikke glemme at vi i styre og stell er her primært for klubber og medlemmer, og da forplikter vi oss til å lytte, respondere og skape et godt klima i hele organisasjonsstrukturen, forteller Eirik Gundersen til NKBFs webredaktør.

Styret består nå av:

  • Eirik Gundersen, President (nyvalgt)
  • Malene Sønderaal, Nestleder (gjenvalgt i styret)
  • Marianne Lund (gjenvalgt)
  • Bård Trones (gjenvalgt)
  • Kim Kristoffersen (gjenvalgt)
  • Renate Westby (nyvalgt)
  • Nikolai Rosmo (nyvalgt)

NKBF takker avtroppende president Thomas Steenberg, nestleder Ole Oddvar Wiik og Bjørnar Sæther for sine perioder i styret.