Tiltak fra Antdoping Norge

Viktig informasjon fra Antidoping Norge i disse koronatider.
Publisert: mandag 20. april 2020

Til særforbund

Også antidopingarbeidet er naturlig nok rammet av koronaviruset. Vi i Antidoping Norge (ADNO) har de siste ukene sett på hvordan vi kan tilpasse vårt arbeid til denne situasjonen.

Vi er selvsagt klar over at også dere er rammet av koronaviruset på ulike måter, men vi ønsker her å gi dere en kort informasjon og inspirasjon for hvordan vi kan samarbeide i arbeidet for en ren idrett i denne perioden.

 

 

TRENERWEBINAR 23. OG 28.APRIL – BLI MED!

Vi tester ut webinar for trenere, og starter med en grunnleggende innføring i antidoping i et trenerperspektiv. Foredraget har en varighet på ca. 30min, og tar for seg hvem som bruker doping i norsk idrett i dag, motivasjon for bruk, konsekvenser, risikofaktorer, beskyttelsesfaktorer og hvilke verktøy idretten kan ta i bruk. Webinaret passer for ALLE som er trenere i idretten, og avholdes to ganger. Lav terskel for å være med her – benytt sjansen! Del gjerne informasjon om dette på forbundets web og FB-sider, slik at det kommer ut til trenere på klubbnivå.

 

TESTING FRA BOBIL
ADNO har skaffet seg en bobil som fungerer som en mobil dopingkontrollstasjon. Denne ble tatt i bruk før påske, og sikrer at vi klarer å drifte en form for testprogram innenfor de smittevernhensyn og -regler som må følges. Slik situasjonen er i skrivende stund, tegner det til at vi kan trappe opp testprogrammet slik at vi kan ta et betydelig antall prøver framover.
Les mer om bobilen her: https://www.antidoping.no/nyheter/gj%C3%B8r-dopingtester-i-bobil


DOPINGVARSEL-KAMPANJE – HJELP OSS Å DELE!
ADNO har lansert en ny kampanje for å øke oppmerksomheten omkring varslingskanalen Dopingvarsel. Varsling og tips har vist seg å være viktig for å avdekke doping de siste årene, og i arbeidet for en ren idrett er det viktig at utøvere, ledere og andre i norsk idrett er klar over at denne tjenesten finnes. Vi setter pris på om dere som særforbund kan være med på å dele denne kampanjen i egne sosiale medie-kanaler – og det er en måte å vise at vi spiller på lag for en ren idrett.
Mer info og lenke her: https://www.antidoping.no/nyheter/lanserer-kampanje-for-dopingvarsel


EFFEKTIV OPPLÆRING VIA WEB
Vi minner om at e-læringsprogrammet Ren Utøver gir grunnleggende antidopingopplæring. I en tid med lite aktiv idrett er det kanskje en perfekt tid å utfordre deres utøvere, trenere og ledere til å gjennomføre programmet. Sjekk ut www.renutover.no


Har dere ytterligere spørsmål eller innspill til hvordan vi kan jobbe med antidoping i din idrett i koronatid, er dere velkommen til å ta kontakt.

 

 

 

Mvh

Linda Olsen

Antidoping Norge (ADNO)
___________

FAGRÅDGIVER
Forebygging Idrett