Thea fortsatt Verdensmester

For en strålende kveld på fight Night i Oslo. I flotte omgivelser på Oslo Plaza fikk vi være vitne til mye god kickboxing, og med de siste kampene som rosinen i pølsa.
Publisert: tirsdag 02. mai 2017

NRK tilstedeværelse med hele 13 kameraer og med det ble det også strålende underholdning på NRK med hele 2 timer sending. Det er blitt investert betydelig fra NRKs side både i forkant og under sendingen og i tillegg hadde vi to glitrende ekspertkommentatorer i Mette Solli og Robert Paulsbyen.

Alle innledende kamper av Celik, Egeberg, Mathisen og Amundsen var spennende og godt gjennomført. Det var ikke tvil om seieren.

Sahand gjorde en glitrende oppvisning i sin kamp. Går intenst og gir ikke motstander mye rom for ro. Veldig bra kamp av Sahand og vi har store forhåpninger til alle internasjonale stevner denne høsten. Gratulerer til Sentrum. 

Raymond Straume viste hvilken klasse han har. Mot en tøff motstander kjørte han rett og slett over ungareren. Sterk, rask, besluttsom. Gøy å se at Raymond er skikkelig tilbake og vi tror han kan levere gode resultater i World Cup og i høstens mesterskap. Gratulerer til Fana.

Birgit Øksnes vs Christina Caruso, Ita – WAKO VM tittel:

Birgit var fokusert og sterk og viste at hun er Verdensmester. Hun møtte en utradisjonell italiensk motstander Christina Caruso. Erfaren, sterk men også uforutsigbar, som italienerne pleier å være. Hun hadde relativt god kontroll på kampen, men dessverre så kom en skalling som forårsaket et kutt på nesen. Dette kuttet blødde dessverre såpass mye at Birgit kom inn i en forsvarsmodus noe som endret kampbildet og Caruso utnyttet situasjonen med å angripe. Det blødde kraftig fra nesen og det resulterte i at legen så seg nødt til å bryte kampen. Dessverre for Birgit som jo hadde alle muligheter til å forsvare tittelen. La oss håpe at dette gir lyst til å revansjere tapet samt å mobilisere fullt mot VM til høsten. 

Henry Macpherson vs Pal Petrina, Hun - WAKO Prestisjekamp:

Henry, for et fyrverkeri av en type. Henry viser styrke, hurtighet, allsidighet, bevegelse og når han i tillegg bokser som southpaw, så blir han vanskelig å møte. Ungareren var definitivt ikke dårlig og hadde mye kraft, men det bortimot «sklir» av Henry. Slag og spark fra alle vinkler og en holdning som sikkert kan provosere, så hadde han til dels full kontroll på kampen. Fortjent seier og vi storgleder oss til fortsettelsen.

Thea Therese Næss vs Emilia Czerwinska, Pol - WAKO VM tittel:

Det var knyttet stor spenning til kampen mot polakken, som Thea har gått mot før, og vunnet over. Det er utvilsomt at Emilia Czerwinska har lang erfaring og for en styrke motstanderen viste. Hun var offensiv, rask og bevegelig og ga Thea skikkelig kamp. De første rundene var veldig intense og med et kutt øverst på pannen på Thea i 2 runde, ble dette i overkant spennende. Heldigvis utviklet ikke kuttet seg og blodet ble ikke det problemet vi fryktet. Men da viser også Thea klasse. Hun klarer å samle seg og fokusere på strategien mot meget god utøver og som virkelig er kommet for å vinne og som i aller høyeste grad har kvaliteter til dette også. Kampen svinger frem og tilbake og det er vanskelig å være sikker, selv om vi som satt ringside og rent subjektivt føler at dette går Thea’s vei. Men, Thea må virkelig jobbe for seieren og har flere klare treffere og har noen voldsomme spark som treffet Emilia midt i ansiktet. Men Emilia er altså så sterk at hun klarer å skjule at hun blir rystet. Derimot får jo Thea energi når hun treffer så klart.

Dette ble en super kamp som virkelig viser Thea som en skikkelig mester.  Hun har en enorm kondisjon og kampvilje. Kampen viser også at Thea har punch i slagene og hun har bevist at hun «pound for pound» er verdens beste kickboxing i kvinneklassen. 

Gratulerer Thea. Dette var stor underholdning både for oss ringside og for TV titterne.

Da gjenstår det å takke Fighter Kickboxing klubb for et strålende arrangement. Takk til alle dommere, takk til alt crew som møtte opp og gjorde kvelden elektrisk. Sist, men ikke minst takk til NRK som la mye ressurser i dette arrangementet.

Tekst: Espen Lund