Siste samling før EM

EM KICKBOXING: Det norske fullkontakt-laget har hatt en fantastisk oppkjøring før avreise til EM kommende helg. Les hva landslagstrener Daimi Akin tenker før mesterskapet.
Publisert: torsdag 17. november 2016

Forrige uke var laget samlet i Oslo, og Daimi Akin sørget for at alle er klare for å yte sitt beste under mesterskapet.

- I løpet av 6 dager hadde vi 12 økter med individuell tilpasning for hver enkelt utøver med medisinball, puter, sekk, oppgaver og sparring. I tillegg hadde vi god hjelp og oppfølging fra Olympiatoppens ernæringsavdeling med fokus på rutiner for vektreduksjon og kost før, under og etter innveiing og kamp, oppsummerer Akin.

Medaljesjanser

I forhold til andre land, så sender ikke Norge mange utøvere til mesterskapet, men som regel er våre utøvere meget godt representert i medaljestatistikken.

Vi har rutinerte utøvere som Thea Therese Vingmark Næss, Birgit Reitan Øksnes, Milton Galarreta og den tidligere tyske landslagsutøveren Viktor Fröhlich som alle har prestert helt i verdenstoppen. Disse er selvfølgelig blant favorittene i sine vektklasser. Akin har god tro på at disse også i dette mesterskapet skal hevde seg helt der oppe, men innrømmer at han synes det er spennende med et aldri så lite generasjonsskifte i landslaget.

Se hele EM-uttaket her

- Vi har fått inn flere nye ansikter på landslaget de siste årene, og det er alltid litt ekstra moro å se når de hevder seg i de store mesterskapene. Vi har en tropp med blanding av rutinerte medaljevinnere fra tidligere mesterskap og noen debutanter. Basert på dette venter vi 5-6 medaljer på fullkontakt, konkluderer landslagstreneren.

Ute med skader

Laget er ikke helt fulltallig, da både Raymond G. Straume og Desiree Carlsen ikke kan delta pga skader.

I tillegg ble det bestemt at Shahwali Firouzadeh står over EM denne gangen pga problmer med vekten.

- Etter anbefaling fra Olympiatoppens ernæringsavdeling, har Shahwali, klubbtrener og jeg i fellesskap blitt enige om å la han stå over årets mesterskap. Dette som følge av for høy vekt tett opptil mesterskapet og av hensyn til å ivareta helse og sikkerhet hos utøver, forteller Akin.