Sanket medaljer i Irish Open

Det norske fullkontakt-landslaget hevdet seg stort i verdens største kickboxing-turnering.
Publisert: mandag 07. mars 2016

Nesten samtlige fightere på det norske fullkontaktlandslaget sikret seg medalje i World Cup-stevnet i Irland som ble avsluttet søndag. Fire av de endte helt øverst på pallen. I tillegg hevdet flere fightere utenfor landslaget seg helt i toppen.

• Bronse -75kg Raymond Straume

Pointfighterne tok en flott bronsemedalje i Team-konkurransen, og Tirill Nanett Bjørnestad Næss tok en flott bronse i junior. Veien er lang til medaljeplassene med opp til 60 deltagere i en enkelt vektklasser. Her er norske resultater fra PF:

Milad Henriksen:
I -63 kg vinner han to kamper mot Italia og Østerrike, men taper 8-delsfinalen mot bronsemedaljør fra VM Davide Colla fra Italia.
I -69 kg vinner kan første kamp mot østerriker men taper for en engelskmann i 16-delsfinalen.

Johan Hjelmervik:
I -69 kg vinner han to kamper men taper deretter 8-delsfinalen mot en canadier.
I -74 kg så vinner han første kamp men taper deretter mot en utøver fra Hellas.
I Grand Champion vinner han første kamp men taper neste.

Eirik Rafn Hansen:
Eirik taper sine første kamper i -63 kg, -69 kg og -74 kg. Men han møter en dyktige utøvere i form av amerikanske Alex Giuliani, østerriske Julius Koessler og Zajc Tilen fra Slovenia (sølvvinner fra VM 2015).

Monica Engeset:
I -50 kg kommer Monica til kvartfinalen men taper denne mot Dorina Lencses fra Ungarn.
I -55 kg vinner hun første kamp men taper 16-delsfinalen mot verdensmester Roberta Cavallaro fra Italia.
I lagkamp vinner hun bronse sammen med Tirill Bjørnestad Næss og irske Joanne Deegan.

Tirill N. Bjørnestad Næss:
I -60 kg senior vinner hun første kamp mot Marta Stellati (sølvvinneren fra i fjor). Deretter taper hun andre kamp med ett poeng mot Shauna Bannon fra Irland.
I -55kg senior vinner hun to kamper og taper kvartfinalen mot Carradh O´Donavan (som vinner vektklassen).
I -55 junior vinner hun to kamper men taper kvartfinalen mot en ungarer.
I -60 junior  vinner hun tre kamper. Deretter taper hun semifinalen mot irske Sophie Larkin.
I Grand Champion junior vinner hun to kamper og taper tredje mot italienske Martina Rossi.
I Grand Champion senior vinner hun første mot østerriker men taper andre mot flere ganger verdsens- og Europamester Luisa Gullotti fra Italia.
I lagkamp vinner hun bronse sammen med Monica Engeset og irske Joanne Deegan.