Resultater fra Junior EM

Gratulerer til Lisa, Martin og Adrian med 4 flotte bronsemedaljer fra et stort mesterskap med meget høyt teknisk nivå.
Publisert: torsdag 05. september 2019

Junior EM i Gyør i Ungarn er over, og en solid tropp leverte gode resultater i et mesterskap med høyt teknisk nivå. Resultet av deltagelsen ble 4 bronsemedaljer;

Lisa Danielsen fra Tromsø KBK med to bronser i Kick-Light og Lettkontakt

Martin Bang Jareg fra Fighter KBK med bronse i Pointfighting

Adrian Andresen fra Grimstad KBK med bronse i Light-Contact

 

Her er en kort analyse av kampene og resultatene.

 

LETTKONTAKT;

 

Sander Røberg:

 

I første kamp møter Sander utøver fra Hellas. Grekeren sparker mye, men Sander er flink til å bryte, og fullføre med slagserier. 3-0 til Sander.

 

I neste kamp møtte han Polen. I denne kampen er Sander veldig fokusert, samt at utøveren passer bedre i stilen med mindre spark. Sander gjør en veldig god kamp, og vinner 3-0. Sander viser også meget god mentalitet gjennom hele kampen.

 

I kvartfinalen møter han Slovenja. Dette er en meget god sparker, og Sander sliter veldig med å komme forbi beinet. I tillegg har sloveneren god rekkevidde. Har blir det tap 0-3. Sloveneren er i finalen. 

 

Martin Bang Jareg:

 

Martin møter utøver fra Irland. Kampen er jevn, men Martin sliter litt med å få riktig avstand for overgangene sine fra spark til slag. Iren flytter seg bra og kontrer bra. Det er helt jevnt på slutten, men Martin får ikke tatt ut det siste lille som trengs for å vippe kampen i sin favør.

 

Lisa Danielsen:

 

I første kamp møter Lisa utøver fra Polen. I denne kampen får polakken et spark mot hode helt på slutten som gjør at hun ikke kan fortsette. Lisa ledet uansett bra og vinner 3-0.

 

I neste kamp møter hun Spania. Spanjolen er sterk med fremste fot, og vil gå «point fight» Dette får hun ikke anledning til. Lisa kutter av og sørger for å finne riktig avstand for sine kombinasjoner. Lisa er sterk og vinner 3-0.

 

I semifinalen møter hun Italia. Dette blir en tøff og jevn kamp. Lisa sliter med å finne avstand, og med å komme seg forbi fremste fot. I tillegg kan italieneren alle triksene i boka for å få pauser underveis. 

 

KICK-LIGHT;

 

I første kamp møter Lisa Ungarn. Her dominerer hun, og vinner på overvekt tidlig i andre runde.

 

I neste kamp møter hun Aserbadjan. Her må hun holde avstanden oppe mot en fighter som vil inn å krige. Dette gjør hun meget bra, og vinner 3-0.

 

I semifinalen møter hun Hellas. Her blir det tap. Grekeren er meget god til å bevege seg, og gjør det vanskelig for Lisa å starte sine angrep. 

 

Adrian Andresen:

 

I første kamp møter han Slovakia. I denne kampen får Adrian brukt hele reportoaret sitt. Han har god kontroll hele veien, og vinner 3-0.

 

I kvartfinalen møter han Polen. Denne kampen blir meget jevn. I første runde får Adrian dårlig betalt, og ligger under. Polakken er god på å flytte seg, og fighter smart. I andre runde blir det veldig jevnt, og Adrian får betalt for å kjøre opp tempoet mot slutten og treffer med noen harde turnkick.Polakken leder såvidt, så legger han seg ned, får advarsel, og vi drar i land en 2-1 seier. 

 

I semifinalen blir det bråstopp etter 30 sekunder mot Russland grunnet et kne til ribbeina. Heldigvis ikke brudd viser det seg.

 

POINT FIGHTING;

 

Regine Kruger:

 

Regine møter Bulgaria. Motstander ligger med høyre foran, og er en god kontringsfighter. Regine beveger seg bra, men sliter litt med avstanden. Vi kommer under, noe som gjør det enda enklere å kontre. Tap 5-15.

 

Celine:

 

Celine møter tysker. Motstander har høyre foran. Akkurat som Regine sliter Celine med å finne riktig avstand, og kommer bakpå. Dette åpner opp for tyskeren når Celine må ha poeng. Tap med 10 poeng.

 

Julian Sjåvik:

 

Julian møter utøver fra hviterussland. Dette er en jevn kamp og Julian er med på notene hele veien. Dessverre blir det tap 10-12, men Julian gjør allikevel en god mesterskapsdebut her.

 

Adrian Andresen:

 

Adrian møter Hellas. Grekerne går med høyre foran, noe som fører til at de fleste favorittteknikkene til Adrian ikke egner seg. Det blir allikevel en meget jevn kamp der Adrian kontrer beinet bra med kryss. Tap 13-16.

 

Marcus Kongsvold:

 

Første kamp - walk over

 

Andre kamp mot Italia. Denne kampen blir meget jevn. Marcus har ikke så stort teknisk reportoar, men han er taktisk smart, og er god til å kontre. Tap 17-18.

 

Bence Minda:

 

Benze møter Ungarn. Han starter bra, men blir litt utolmodig og vil «vinne fort». Ungarern er smart, og kontrer mange av angrepene til Benze. Benze har stort potensial, men denne gangen blir det tap. 

 

Martin:

 

I første kamp møter han Russland. Denne kampen er jevn i begynnelsen, men etterhvert finner Martin åpning for fremste fot, og plukker 4 to poengere til hode. Vinner 18-8.

 

I semifinalen møter han Slovenja. Her møter han en sterk kontringsfighter. Han sliter med å finne avstanden, og det blir dessverre tap. Bronse til Martin

 

Totalt sett ser vi at de som er påmeldt i lettkontakt hevder seg bra. Både kampprestasjoner og resultater er gode. Det er imidlertid fortsatt mye å jobbe med. De beste utøverne har gjennomgående spisskompetanse på bruk av fremste fot. Våre utøvere er habile på dette, men må enda et hakk opp for å hevde seg mot de beste. Lettkontakten er ikke «fullkontakt light». Den har sine helt egne betingelser og arbeidskrav.

 

I pointfight ser vi at utøverne våre henger med, og flere leverer meget jevne kamper mot god motstand. De viser god mentalitet og god kultur i gruppa. Vi må allikevel være bevisst på at vi pr. Idag bør ansees som en «c- nasjon» i pointfight. Nivået er meget høyt internasjonalt. Våre utøvere kan ikke utvikle ferdigheter mot de beste i norgescup. De utøverne som deltar her, har vist vilje til å konkurrere internasjonalt, og selv om de ikke får resultater, så ser jeg en stigning fra fjorårets VM. Dersom vi skal få frem en ny generasjon i pointfight, så må vi satse på de unge. Vi ser at mange av de som i dag blir verdensmestere er helt unge seniorer.