Paulsbyen tok gull

WORLD CUP ITALIA: Robert Paulsbyen er ubeseiret etter "comebacket" i -91 kg. I helgen viste han EM-form og kjørte over all motstand i Bestfighter i Italia.
Publisert: mandag 09. juni 2014

FOTO: Vidar Markussen

Paulsbyen er en fryktet fighter i den nest tyngste klassene i fullkontakt. De fikk motstanderne smertelig erfare i helgen da han vant sin kamper overlegent og vant sin andre verdenscup i helgen.

I februar stoppet han alle motstandere før full tid i Irish Open. Denne helgen var det tøffere motstand på plass i World Cupen i Italia, men også her beviste Paulsbyen hvorfor han er en av de heteste kandidatene til topplassering i høstens europamesterskap.

Paulsbyen gikk direkte til semifinale hvor han møtte Islam Mutaliev fra Russland. Russland er verdens beste nasjon i fullkontakt, men definitivt ikke i -91 kg. Her er det Norge og Robert Paulsbyen fra Elverum som regjerer. Russeren lå på etterskudd hele tiden, og ble straffet av nordmannen på alle mulige måter. Paulsbyen fikk inn mange fulltreffere, men russeren klarte å holde seg på bena gjennom hele kampen. Klar 3-0 seier til Norge.

I finalen ventet Adilson Facchin fra Brasil som fikk smake det beste Paulsbyen hadde å by på. Robert styrke kampen fra start til slutt, og brasilianeren ble reddet av gongongen i hver eneste runde. Nok en soleklar 3-0 seier til Norge og eneste gullmedalje i fullkontakt denne helgen.

Se kampen her

- Brasilianeren var tøff, og tålte utrolig mye. Jeg bare ventet på at han skulle ned, men han klarte å holde seg på bena. jeg ble nok litt for overivrig, men er veldig fornøyd med en klar poengseier her i Italia, forteller Paulsbyen.

Landslaget var litt under pari denne helgen. De fleste av nordmennene røk ut i semifinalen, deriblant storfavorittene og verdensmesterne Thea Therese Vingmark Næss og Cathrine Fonnes.

- Vi hadde nok forventet flere topplasseringer i fullkontakt. Vi har litt å jobbe med for å være helt i rute frem mot EM, forteller landslagssjef Gjermund Nesland.

Beste av landslagsfighterne var Birgit Reitan Øksnes som tok sølv i -70 kg. Hun lå godt an i finalen, men ble litt reservert etter at hun måtte ta en stående telling mot Boglarka Brunner fra Ungarn. 2-1 tap til Norge.

Tønsberg Kickboxing stod nok for de største overraskelsene da Ina Marie Valmestadrød og Desirée Carlsen kjempet seg helt til finale i -48 og +70 kg. Ina måtte gi tapt for regjerende verdensmester fra Russland i fnalen, men var veldig fornøyd med resultatet.

- Dette var stort. Største prestasjon jeg har gjort noensinne, forteller Ina.

Desirée stor nok for den største overraskelsen av alle. På vei til finalen stoppen hun en russer i kvartfinalen før hun slo vår egen landslagsfighter Julie Oterholt 3-0 i semifinalen. I finalen kjempet hun veldig tett mot Maria Barcikowaska fra Polen. Flere mente at poengene satt litt langt inne fra dommerne og hun burde vunnet finalen.

- Vi ser at flere yngre utøvere beseirer våre beste utøvere. riktignok jevne oppgjør, men vi må stille etter dette og komme sterkere tilbake neste gang, konkluderer landslagssjefen.