Pasta, Fisk og Spark hos Grimstad kickboxing klubb

Publisert: tirsdag 04. juni 2019


 

Kostholdsløftet planlegger høstens turne, er din klubb interessert i å få et kurs til deres klubb? Send Anette en mail på kosthold@kickboxing.no. Kurset er gratis for klubber og et glimrende konkurransefortrinn i nærmiljøet og god anledning til å sette et viktig tema på agendaen!  
 
Sist lørdag var kostholdsløftet på besøk hos Grimstad kickboxing klubb. Dagen var satt av til å lære om idrettskosthold, trening og matlagning.  
Vi startet morgenen med “Spis smart kurs for kickboxere” i Grimstad sine nye klubblokaler. Kurset fokuserer på smart mat for ungdommer som trener kickboxing. Hvorfor og hvordan spise nok og variert når man trener er et viktig tema, for denne gruppen som er aktive og i vekst. Det å kunne stole på seg selv, ikke sammenligne seg med andre og være kritisk til flommen av kostholds informasjon de utsettes for daglig er viktig at ungdommene er klar over. 
Etter kurset, hadde ungdommene en treningsøkt mens foreldrene fikk et eget kurs. Foreldre og trenere er viktige støttespillere for et smart kosthold. De er også viktige rollemodeller som bør være sitt ansvar bevist. Tema for foreldre og trener kurset er hvordan vi kan tilrettelegge for et sunt, normalt og godt fokus på mat, prestasjon og kropp. 
Etter kurs og trening var det duket for matlagingskurs. Ungdommene laget digg tunfiskpålegg, smoothies, fiskemiddag og nydelige scones med syltetøy og brunost. Stor suksess – mulig noen foreldre blir overrasket med nye retter fremover! 
Norges kickboxingforbund er tildelt støtte fra Gjensidige Stiftelsen for å gjennomføre tiltak forå øke kostholdskompetansen blant våre medlemmer. Sammen med Sunn Idrett har vi laget et kurs i idrettsernæring rettet mot unge kickboxere og dere foreldre og trenere – for å gi dere enkle råd om et smartere kosthold. 
Vi driver en sammensatt og krevende idrett, hvor et godt kosthold er viktig for å bli god – uten mat og drikke duger rett og slett kickboxern ikke! Ved å gi kroppen riktig og nok mat får du energi til trening, skole og andre aktiviteter. 
Å være bevisst på hva du spiser kan gi store gevinster i prestasjon på skole og som kickboxer  – samtidig som du tar vare på helsen din. 
 
Eat, kick, sleep – repeat! 
 
Anette N. Sexe