Oppskrift fra Thea Therese Næss - Kylling satay

Publisert: søndag 21. april 2019

 

 

Kylling satay


Vi har spurt om middagstips fra vår egen Thea Therese Næss. Thea er verdens beste kickboxer, men hun er også veldig glad i å eksprimentere med mat og smaker. Retten hun har delt med oss er en kjent asiatisk kyllingrett som passer perfekt når du vil ha en sikkelig digg middag med mye smak!

Du trenger (nok til 2 porsjoner)

2-3 fileter med kylling
1 stk søtpoteter
Grønnsaker til en salat

Satay saus
1-2 potter med koriander
4 ss peanøttsmør
1 fedd hvitløk
1 chili, finhakket (uten frø)
2 ts honning eller lønnesirup
3 cm fersk ingefær (Thea bruker en skje for å rense av skallet til ingefæren)
saften av 2 stk lime

Ha ingrediensene til sataysausen i en kjøkkenmaskin og bland alt til en jevn saus. Du kan også bruke en stavmikser eller en blender til oppgaven. 

Del kyllingen opp i ca. like store strimler og bland inn sausen. Den kan nå stå i kjøleskapet i ca 1 time eller til etter trening.

Kutt opp søtpoteten i staver (skallet kan gjerne være på, bare vask søtpotetene godt). Kok de opp i en kasserolle med litt vann og salt. Ca. 10-15 minutter.
Bland sammen en salat av det du måtte ha tilgjengelig. 

Når kyllingen er ferdig marinert, trer du kyllingen på grillpinner og steker de på grillen i 5 minutter på hver side eller i ovnen i ca. 20-25 minutter på 200 grader.
Server Kyllingspydene med søtpotet, salat og et klunk olivenolje.


Tips fra Thea:
Lag litt ekstra saus og sett av noe av den til dipp!

Thea liker litt ekstra av alt, hun bruker derfor litt ekstra koriander, da den du stort sett får kjørt i butikken ikke alltid har så mye smak. Thea har også en kjærlighet for ingefær og chili. Hun har derfor også litt ekstra ingefær og chili i sausen.

 

Lykke til!


Oppskriften er laget med inspirasjon fra Life