Norske utøvere med 2 Gull, 2 Sølv og 2 Bronse i EM

Loutraki, Hellas 25.11.2016: Norges Kickboxingforbund høster mye medaljer i WAKO EM.
Publisert: fredag 25. november 2016
Vi er et lite forbund med ekstremt solide utøvere som brilijerer, dette er blant annet et resultat av prestasjonskulturen fra Olympiatoppen. Fortsatt gjenstår en finale og den går lørdag.
Tekst/Foto: Per A. Ringsby
 
EM Resultater så langt:
Gull:
-60kg, Thea Therese Næss
-70kg, Birgit Reitan Øksnes

Sølv:
-54kg, Sahand Lahafdoozian
+70kg, Julie Oterholt

Bronse:
-65kg Andrea Sigersvold 
-86kg Viktor Fröhlich

Finale som går lørdag:
Kristin Vollstad (Norge) vs Alena Ashmakova (Russland)
 
Landslagssjef Gjermund Nesland oppsummerer dagen:
Dette har vært en spennende og følelsesrik dag!
 
Thea Therese Vingmark Næss (Norge) vs Tennesse Randall (Storbritannia).
Thea Therese Næss møter en ung og dyktig utøver som er uortodoks og har en effektiv stil. Thea ligger under i store deler av kampen og det er imponerende hvordan hun klarer å samle seg og utligne ledelsen og deretter få det siste nødvendige treffet i sluttsekundene av kampen. En veldig sterk prestasjon og Theas femte EM-gull på rad er et faktum.
 
Birgit Reiten Øksnes (Norge) vs Karolina Dziedzic (Polen).
For Birgit Reitan Øksnes kunne man se i forkant at hun var klar i dag og gledet seg til finalen. Birgit har vært ubeseiret gjennom hele sesongen og markerer på nytt sin posisjon i denne vektklassen med å kontrollere alle tre rundene mot den polske finalemotstanderen. En sterk finaleseier til Birgit som forsvarer sin EM-tittel fra 2014.
 
Sahand Lahafdoozian (Norge) vs Ilnaz Sayfullin (Russland)
Sahand Lahafdoozian møtte en sterk russer i sin finale. Han gjør en svært god kamp og det er ganske jevnt med russeren i de to første rundene. Midtveis i siste runde får russeren et forsprang og litt mer kontroll på kampen. Russeren vinner fortjent til slutt, men en svært fin kamp av Sahand som på tross av sin unge alder tar sitt andre EM-sølv. Sahand er derfor absolutt en lovende utøver for framtida.
 
Julie Oterholt (Norge) vs Anastasiia Khudiakova (Russland)
Julie Oterholt møter også en russer i sin finale. Julie får ikke ut potensialet sitt og dermed får russeren beholde initiativet gjennom det meste av kampen. Det blir en klar seier til Russland, men det er likevel positivt å se at Julie aldri mister fatningen eller blir rystet selv om russeren presser hardt på gjennom kampen. 
 
Vi må si oss veldig fornøyd med dagen og hvordan utøverne leverer gode prestasjoner uavhengig av seire eller tap i finalene. Det er betryggende å se at våre fremste utøvere fremdeles er de beste i Europa, og jeg er veldig stolt av å lede et lag med så dyktige utøvere og trenere. 
 
Generelt
Norges Kickboksing Forbund (NKBF) er et Særforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).
Norge er en av verdens beste nasjoner. Norges Kickboxing Forbund samarbeider med Olympiatoppen.
 
EM 2016
Arrangeres i Loutraki, Hellas i perioden 22.- 26. november. Hallen hvor mesterskapet gjennomføres er Galanopoulos Stadium. 
Norges Kickboksing Forbund (NKBF) deltar med 15 utøvere i grenene, Pointfighting og Fullkontakt. 33 nasjoner deltar i EM og totalt er det med 620 utøvere. EM og VM arrangeres annet hvert år. WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) er arrangør av mesterskapet.
 
Bilder kan brukes gratis. Vi har fra alle utøvere, ta kontakt!
 
------------------------------------------------------------------------
Kontakt:
Landslagssjef Gjermund Nesland  411 04 819
Landslagstrener Daimi Akin 905 18 861
------------------------------------------------------------------------