Nina Røberg med i Trenerløftet 2019

Vår Talentkoordinator Nina Røberg er tatt ut til trenersatsing med Olympiatoppen i 2019. Gratulerer!
Publisert: onsdag 12. desember 2018

NKBF gratulerer at nok en ressurs i vårt miljø markerer seg.

 

Trenerløftet

Blant dem som har merket seg 42-åringen gjennom kickboksingklubbens deltakelse i «Det neste steget» er Olympiatoppen. I deres videreføring av sin satsing i Harstad, har Røberg blitt plukket ut til å være en av fire trenere som det satses på i prosjektet «Trenerløftet 2019». De andre i kvartetten er de Tromsø-baserte utøverne Ida Ruiken (judo), Håvar Østvik (skiskyting) og Bertine Neverdal (håndball). Sammen er dette firkløveret de som Olympiatoppen har innstilt til sin satsing i året som kommer.

– Jeg har jo levert en søknad for å ta del i dette prosjektet. Samtidig er jeg også bevisst på at det alltid er ting som kan bli bedre innenfor trenergjerningen, sier Røberg.

– Jeg er jo litt søkende, og er spent på hva dette prosjektet vil tilføre. Vi skal i gjennom fire regionale samlinger og ti veiledningsøkter, forklarer Røberg om prosjektet som venter i det kommende året.

Hun legger heller ikke skjul på at prosjektet utgjør en spennende mulighet til å få tilbakemeldinger på hva man foretar seg som trener.

– Det å få tilbakemelding på hvordan man ivaretar sin trenergjerning, er virkelig noe som man ser fram til. Her tror jeg at det er mye læring å hente, sier Røberg om trenerprosjektet.

 

– Utviklingsorientert

Hovedansvarlig for Trenerløftet og veileder, Morten Trane, er den som sammen med tidligere kombinert-ener Håvard Klemetsen skal følge opp utøverne i 2019. Han sier følgende om hvorfor Røberg er plukket ut som regionens eneste lokale trener.

– Jeg ble først kjent med Nina gjennom prosjektet «Trener i utvikling» tilbake i 2016. Hennes utøvergrupper er svært sterk, med internasjonal deltakelse for flere av klubbens utøvere. Til tross for at Nina er eldst av utøverne, er hun også den mest utviklingsorienterte. Dette viser også den meget sterke anbefalingen som hun har fått med seg fra sitt sitt nasjonale forbund. Hun er utvilsomt i besittelse av noen veldig gode egenskaper som trener, mener Trane om utvelgelsen som er gjort av Olympiatoppen sentralt i dialog med Olympiatoppen Nord regionalt.

Nå legger heller ikke prosjektlederen skjul på at Røberg skal få god oppfølging i året som kommer

– Når første samling starter i slutten av januar skal Nina bli kjent med de andre trenerne. Så skal hun sammen med veilederne sette opp utviklingsmål for det neste året. Så skal vi sende veileder til Harstad og Ramsund for å følge henne ti ganger i løpet av 2019. Dette vil gjelde både i trenings- og konkurransesituasjon, sier Trane.

 

Bilde fra Harstad Tidende.