Nei til lettkledde damer i kickboxing

Norsk kickboxing går nye veier. Under proffkampene i Oslo Plaza for to helger siden, var de lettkledde damene byttet ut med breakdansere.
Publisert: torsdag 11. mai 2017

I bokseringen har man tradisjonelt vært vant til å se vakre og lettkledde damer gå rundt og vise rundekort mellom hver runde i kampen. De lettkledte kvinnene har også vært staffasje under innveiingene. Vakre kvinner i bikini benyttes også under bilshow og lansering av sportsbiler. Alt for å spille på sex for å tekkes et mannlig publikum.

Nå går Fighter Kickboxingklubb og  Norges Kickboxingforbund nye veier. Under Fight Night fra Oslo Plaza lørdag 29. april, som ble sendt direkte på NRK2, var kvinner i midtpunktet for idretten. Kvinnene har dominert norsk kickboxing i mange år, både sportslig og administrativt, og det kommer stadig nye kvinnelige utøvere til sporten.

– At bl.a boksesporten, og andre mannsdominerte miljøer, har benyttet lettkledte kvinner som trekkplaster har skapt diskusjon i kickboxingmiljøet. Som et ledd i likeverd, og for å gjøre noe nytt og distansere seg fra halvnakne kvinner, fikk publikum skikkelig underholdning mellom rundene. To breakdansere fra dansegruppen Kingwings Crew hadde t-skjorte med rundenummer på seg, og utførte akrobatiske stunt av høy klasse. Tilbakemeldingene har vært gode, og jubelen fra de tilstedeværende publikummerne tyder på at dette falt i smak, sier  Daimi Akin, Landslagstrener og Hovedpromotor.

NKBF har tatt grep fordi det var på tide å tenke nytt.

– Når forslaget kom på bordet fra promotoren, så var det helt naturlig for oss å gå bort fra de tradisjonelle lettkledde damene. Ikke bare fordi det er politisk korrekt, men fordi den nye pauseunderholdningen er kul og underholdende. I tillegg utgjør kvinnene en så stor og viktig del av sporten vår, at det var nødvendig å tenke nytt. Vi håper at dette forblir en ny standard for rundeannonsering, og det vil forundre oss om ikke det er flere som vil følge vårt eksempel i ettertid, sier Generalsekretær i Norges Kickboxingforbund, Espen Lund.

Kontakt personer i saken: 

Generalsekretær Espen Lund på  telefon 41 90 04 05
Daimi Akin på telefon 90 51 88 61