Musical forms aktiviteter

Det har vært flotte samlinger med barn og unge i Musical Forms både hos Nerokibo og hos Bergen Kampsport
Publisert: onsdag 26. april 2023

1.ste av 4 Musical Forms seminarer for 2023 er nå gjennomført

 

Lørdag den 15. april ble det første Forms seminaret gjennomført i lokalene til Nedre Romerikes Kickboxingklubb, Strømmen.

 

Påmeldt totalt 24 deltakere, grunnet sykdom kunne vi til slutt telle 19 personer.

Påmeldte var barn, ungdom og voksne.

 

Seminaret ble hold av, Nezir Jashari, Forms ansvarlig, Lisa Jashari, ansvarlig lege og Cecilie Løvset, Barnekoordinator

 

Det ble gjennomført 3 økter ca. 4 timer totalt og med følgende innhold:

 

3 oppvisninger:

Cecilie Løvset – (Våpen – Bo)

Bradley Jashari, 8 år og Katie Jashari, 10 år – (tom hånd)

Bradley Jashari, 8 år og Katie Jashari, 10 år – (våpen - Sai)

 

Det ble gjennomgang av grunnleggende teknikker, blokk, slag og etter hvert begynte vi å bygge opp Formsen.  Under alle øktene kunne vi se fokuserte utøvere som gjorde sitt ytterste for å få med seg alle teknikkene og detaljene. Samtlige utøvere fikk prøvd seg på Forms våpen (Bo, Sai sverd og Kama)

 

I lunsjpausen kunne alle deltakerne forsyne seg med gratis frukt som var sponset av Forbundet, (Smart mat for kickboxere) et prosjekt som holdes av Marielle Kongsvold og Anette Saxe.

 

Vi avsluttet den siste økten med å opprette Team’s i Forms (3 personer pr. team).

Ingen tvil om at alle hadde det moro når de «konkurrerte». Dommerne som ga poeng var «ferske», så her kunne vi se kun 10.00 til samtlige Team’s :+)

 

Det ble utdelt diplomer og medaljer til samtlige påmeldte.

 

Som Formsansvarlig takker jeg alle deltakerne for deres innsats og takk til Nerokibo som lot NKBF holde seminaret i deres lokaler.  Takk til Bradley, Katie og Cecile for sine oppvisninger samt takk til Lisa som lege under dette seminaret.

 

PS!

Før denne sesongen er over vil det i tillegg bli avholdt Musical Forms Seminar i Bergen, Tromsø og Trondheim.  Følg med på terminlisten og meld på utøvere :+)

 

Nezir Jashari

Formsansvarlig NKBF

 

 

 

Samling i Bergen:

Regional samling for Barn og ungdom i Musical Forms

 

22.04 23 ble det avholdt en samling hos Bergen Kickboxing klubb. 15 barn og ungdommer møtte opp en tidlig lørdag for å lære seg grunnleggende tricks og teknikker som benyttes i Forms. Yngste deltaker var 5 år gammel og var veldig motivert hele økten.

Vi begynte dagen med to timer tricking trening. Kim Svensson holdt først en oppvisning der han viste frem enkle og avanserte tricks som barna ville få lære seg i løpet av økten. Barna fikk også spørre om å se forskjellige tricks og han viste dem det de ville se. I løpet av økten lærte gruppen seg hvordan de skulle gjøre grunnleggende bevegelser som Butterfly- kick og tronado-kick. De satte også sammen kombinasjoner som la grunnlaget for arbeidet i økt 2. Det var mye smil og latter, men også konsentrasjon og prestasjon.

Barna fikk så servert en lunsj i regi av Smart mat. Anette Sexe hadde forberedt litt informasjon rundt kosthold som ga grunnlaget for sammensetningen av maten barna fikk. Dette var en velfortjent pause med påfyll av mat som ga mye styrke til økt to.

I økt 2 lærte barna seg en grunnleggende Form som er utarbeidet av Formsansvarlig Nezir Jashari. Barna fikk en presentasjon av selve formen, de fikk forklaringer på hvordan jobbe målrettet med bevegelser og lærte seg hvordan hilse dommere og presentere. Cecilie Løvset jobbet målrettet med gruppen for å gjennomføre mest mulig i denne økten. De minste barna fikk en ekstra lunsj når de ble slitne, mens de eldste jobbet konsekvent hele økten. Gruppen var utrolig motiverte og viste interesse og fokus. Kanskje er vår neste Norgesmester blant disse barna.

Etter denne økten fikk barna se en oppvisning med Bo stav og en gjennomgang av formen de lærte seg i raskere tempo med musikk. Her ble også elementene fra tricking økten lagt inn i selve formen for å vise hvordan de kan utvikle de grunnleggende bevegelsene og sette et personlig preg på formen.

Så var det tid for oppvisning i team. Tre team trente opp formen sammen og presenterte denne for gruppen. Barn og ungdommer var utrolig dyktige. De skapte et godt miljø for arbeide og gjorde det til en fantastisk dag for både trenere og dem selv. Takk til Bergen Kickboxing klubb for en super samling!