Matpakke del 1

Publisert: søndag 24. mars 2019

 

Matpakke del 1

Jeg vil slå et slag for matpakka! Den er en trofast venn, men kan ha et rykte på seg for å være litt kjedelig. Det trenger den på ingen måte være. I løpet av 3 deler vil jeg dele enkle, men mest av alt gode matpakketips! 

 

Oppfrisking i matboksen

Matpakka er fantastisk, med den har noen kriterier for at den skal være smart og vi har lett for å spise en nok så lik matpakke. Matpakka vår trenger ikke være kjedelig, ensformig eller bestå av svette osteskiver på en tørr brødskive. Derfor ønsker jeg å gi noen tips for å gi matpakkene dine litt nytt liv. Disse matpakkene skal gi både god energi og smake godt.


Kriterier for en god matpakke:
Enkel å transportere, den skal ikke ta for stor plass i veska, sekken eller bagen
Skal gi energi som varer
Være et smart sammensatt måltid
Gi et pust i bakken og gjerne være noe du gleder deg til!

Første tips - Bruk tid på å lage en god matpakke, det er den verdt!
Jeg vet jeg vet, du har ikke tid! Planlegg slik at du har det du trenger og hvorfor ikke lage to når du er i gang. Ikke gjør det for vanskelig, planlegg det slik at lunsjen gjerne kan være med rester fra middagen.
I tillegg til å ha en smart og god lunsj klar, sparer du tid. Du slepper nemlig å gå i butikken eller handle i kantina under lunsjpausen :)

Første matpakke oppskrift ut er en pannekakevariant.

 

 

Pannekakematpakke. - jeg lover at du vil spise opp matpakka di!

Grove pannekaker eller vafler kan brukes i stedet for brød i matpakka. Ikke et vondt ord om brødet, men av og til er det godt med noen varianter!
Har du et vaffeljern, så lag gjerne vafler av røren i stedet for pannekaker.

 

Ca. 8 pannekaker (Hey! da har du jo noen ekstra til middag eller lunsj utover uka!)

1,5 dl hvetemel
0,5 dl sammalt hvete, fint
1 dl havregryn
0,25 ts salt
5 dl melk
2 stk egg


Ha mel, havregryn og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt. Tilsett eggene og resten av  melken. Visp til jevn røre. La røren svelle i ca. 10 minutter.
Steking: Smelt litt smør i en varm stekepanne. Ha over en øse med pannekakerøre og fordel den utover panna. Stek til den begynner å bli tørr og snu den for å steke 1 minutt til på andre siden.

Fyll:
Pr. vaffel
2 skiver skinke(kalkun, koktskinke eller spekeskinke passer utmerket)
2 skiver ost eller noen ss med fetaost om du vil ha en forandring eller hva med en smøreost?
Skiver med paprika og agurk
Noen salatblader setter fin farge på matpakka.


Rull sammen og legg i en matpakke eller i alumiumsfolie. Pakk opp og spis!
Lykke til.

Likte du denne? Se opp for neste matpakke del!

 

Anette Noem Sexe

Master i idrettsernæring