Lun vintersalat for økt utholdenhet?

Publisert: onsdag 02. januar 2019

 

5 om dagen er også viktig på vinteren. Når det er kaldt frister det ikke like mye med salater, derfor vil vi gjerne introdusere dere for en lunsalat.

Ikke bare smaker det godt, ser fantastisk flott ut, gir deg mer energi enn en klassisk salat, men den kan muligens også bidra til at du holder ut lenger på trening.

Denne salaten inneholder nemlig rødbeter og ruccula, begge disse inneholder mye av et stoff som heter nitrat. Nitrat kan fungere som et stoff som utvider blodårene våre. Dette gjør at mer blod og da oksygen kan transporteres til musklene.

Rødbet, søtpotet og linser eller kylling

Til 2 porsjoner trenger du:

2 rødbeter
1 Søtpotet
Et par never ruccula

Noen håndfuller rosenkål
3-4 SS fetaost eller blåmuggost
1 boks grønne linser og/eller et par kyllingfileter
1 neve valnøtter
Olivenolje
Salt/pepper

Skrell rødbetene og søtpoteten, bruk gjerne hansker om du ikke ønsker røde hender.
Del grønnsakene i passe båter eller staver og legg de utøver et stekebrett. Dryss over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Vask ruccula og skyll linsene godt. Legg ruccula og linser over på et serveringsfat eller i en bolle. Når rødbetene og søtpoteten er ferdig stekt blander du de med salaten, strå så over fetaost og nøtter. Ha gjerne litt mer olje, salt og pepper.

Velger du å ha noen kyllingfileter med i salaten kan du steke de i ovnen sammen med grønnsakene, men kyllingen trenger ca 10 minutter ekstra steketid.

Vel bekomme!