Kristin Vollstad er Europamester i kickboxing

Kristin Vollstad (25) gikk lørdag formiddag seirende av WAKO EM-finalen i minus 56 kg i Hellas.
Publisert: lørdag 26. november 2016
Tekst/foto: Per A. Ringsby
Norges Kickboksingforbund gratulerer ny Europamester i -56 Kg fullkontakt, Kristin Vollstad.
 
EM Resultater 2016:
 
Gull:
-56kg, Kristin Vollstad
-60kg, Thea Therese Næss
-70kg, Birgit Reitan Øksnes
 
Sølv:
-54kg, Sahand Lahafdoozian
+70kg, Julie Oterholt
 
Bronse:
-65kg Andrea Sigersvold 
-86kg Viktor Fröhlich 
 
Veteran:
Tom Eirik Steinsland fikk bronse i Pointfighing
 
– Vi er veldig fornøyd med finaleprestasjonen og veldig stolte av mesterskapet samlet sett for Kristins del, uttaler Landslagssjef Gjermund Nesland.
 
– Følte spenningen i morgest da jeg våknet, og var utålmodig for å komme meg til hallen og sette i gang, men da vi kom til hallen kjente jeg at skuldrene sank og jeg ble rolig og bestemt.  Under oppvarmingen gjorde jeg som jeg pleier å gjøre, og forberedte meg som til hvilken som helst kamp. Jeg kjente etter at kroppen føltes sterk og klar, selv om jeg alt hadde gått 3 kamper. 
Russeren var god. Hun var særlig flink å bokse, og taktikken min var å plukke poeng med sparkene mine. kjappe spark for å stoppe henne, også følge opp med boksing. Taktikken fungerte bra, og i tredje runde var jeg bestemt på å holde fokus helt til alt var stopp, være litt gjerrig på poengene, og skaffe klare poeng til meg selv. Enkle, men presise angrep. Da jeg hørte publikum telle ned skjønte jeg at jeg lå i ledelsen, og hørte Daimi Akin be meg ta ut avstanden og bruke ringen, da var det bare å være gjerrig og telle ned til tiden gikk ut, forteller ny Europamester Kristin Vollstad.
 
Landslagstrener Daimi Akin
– Jeg så russeren sin semifinale, når hun slo regjerende verdensmesteren og tenkte at dette kom til å bli en tett og jevn kamp, men at Kristin kunne vinne hvis hun klarte å holde hodet kaldt og følge planen vi blir enige om. Første og andre runde var jevn men med en liten ledelse til Kristin, siste runde var russeren mye mer på og sto med mye tyngde på fremste fot og i disse situasjonene er det lett å feie og det gjorde Kristin 3 ganger. Hver feiing gir ett poeng i tillegg til dette var Kristin flink til å sparke med fremre fot samt rene slag som avgjorde kampen.
 
Generelt
Norges Kickboksing Forbund (NKBF) er et Særforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).
Norge er en av verdens beste nasjoner. Norges Kickboxing Forbund samarbeider med Olympiatoppen.
 
EM 2016
Arrangeres i Loutraki, Hellas i perioden 22.- 26. november. Hallen hvor mesterskapet gjennomføres er Galanopoulos Stadium. 
Norges Kickboksing Forbund (NKBF) deltar med 15 utøvere i grenene, Pointfighting og Fullkontakt. 33 nasjoner deltar i EM og totalt er det med 620 utøvere. EM og VM arrangeres annet hvert år. WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) er arrangør av mesterskapet.
 
Bilder kan brukes gratis. Vi har fra alle utøvere, ta kontakt!
Foto: Per A Ringsby
Motiv: Kristin Vollstad er ny Europamester i fullkontakt
 
------------------------------------------------------------------------
Kontakt:
Landslagssjef Gjermund Nesland  411 04 819
Landslagstrener Daimi Akin 905 18 861
------------------------------------------------------------------------