Kickboxing godkjent av IOC

Kickboxing ble idag anerkjent som idrett i IOC. Beslutningen ble tatt av IOC Executive Board 30 november i Tokyo, Japan, der World Association of Kickboxing Organizations, WAKO, ble inkludert i den olympiske familie som IOC Provisionally Recognised.
Publisert: fredag 30. november 2018

Dette er et kjempeløft for kickboxing familien over hele verden, en anerkjennelse som betyr mye rent prestisjemessig men det betyr også et økonomisk løft for mange nasjonale forbund.

 

Kickboxing er en stor idrett og har hatt en stor vekst de siste 10 årene spesielt. I prosessen har det vært stor fokus på governance, anti-doping, integritet, helse og sikkerhet, ivaretagelse av utøver og å øke kvinneandelen. Det kan nevnes at i Europa har kvinneandelen i turneringene de siste to årene vokst med 9% og det betyr totalt 41% deltagelse i 2018.

 

Generalsekretær i Norges Kickboxing Forbund, NKBF og Vise-President i WAKO, Espen Lund, har ledet det strategiske arbeidet rundt IOC søknaden gjennom flere år og kan endelig feire en stor internasjonal seier. Nå settes umiddelbart nye mål for idretten og en ambisjon i fremtiden er å forberede organisasjonen på å løfte idretten inn i et fremtidig OL.

 

Det skal sies at kickboxing har mange norske representanter som skal ha sin del av æren for å ha satt utviklingen i sentrum de siste årene;

  • Daimi Akin som er styremedlem i WAKO Europe og som leder av WAKO Coach komiteen
  • Thomas Steenberg som er medlem av Dommerkomiteen i WAKO
  • Kim Kristoffersen som er medlem av Dommerkomiteen i WAKO Europe
  • Thea Næss som er medlem av Kvinnekomiteen
  • Mette Solli som er medlem Utøverkomiteen
  • Per Ringsby som er leder av Mediakomiteen i WAKO
  • Andreas Lødrup som er medlem av den Medisinske komite i WAKO

 

Alle disse har satt ettertrykkelig fotavtrykk for å utvikle idretten de siste årene. Derfor ønsker NKBF å rette en stor takk til det norske teamet.

 

 

 

 

Spørsmål kan rettes Espen Lund, Generalsekretær i NKBF på espen.lund@nif.idrett.no eller på telefon +47 419 00 405.