Jenteprisen 2023

Akademiet Kickboxing og Bokseklubb er nomiert til Jenteprisen 2023.
Publisert: onsdag 13. september 2023

Akademiet kickboxing og bokseklubb setter igjen inkludering via idretten på det nasjonale kartet, nå ved å nomineres til Jenteprisen 2023.

https://www.plan-norge.no/jenteprisen

 

Akademiet har vedtektsfestet å være en bidragsyter ovenfor enkeltmennesket og lokalsamfunn og via klubbens tiltak med egen jentetrening kan en si at Akademiet i stor grad lykkes med dette. Akademiet har nå medlemmer i aldersspennet 5 til 72 år, av over 20 forskjellige nasjonaliteter, hvor enkelte som jevnlig møter på jentetreningene aldri tidligere har vært deltagende på organiserte aktiviteter.  

 

Jentetreningene foregår uten menn i lokalet, har tidligere blitt omtalt i media samt er trukket fram på regjeringsnivå som eksempel på et innovativt og nyskapende integreringstiltak opp mot denne gruppen. På disse treningene finner en jenter med og uten hijab, med og uten forkunnskap om kampsport og treningene er ledet av jenter med trenerutdanning via NKBF, noe Akademiet tilstreber at alle trenere skal ha. 

 

Treningene tuftes på visjonen om at alle skal kunne nå sitt potensial, uavhengig av helse, legning, etnisitet, tro og fortid. Akademiet setter smilet i fokus og holder verdiene glede samhold og respekt, samt raushet høyt. Disse verdier og holdninger er toneangivende i  det arbeid som legges ned i klubb.  

 

Akademiet kickboxing og bokseklubb er pr i dag Midt-Norges største klubb og setter klubbutvikling og utdanning i høysetet, noe som også bidrar til at klubben lykkes med integreringsarbeidet.

 

Akademiet mottar nyhet om nominasjonen med ydmykhet, det er i tungt selskap dette skjer.

 

Norges Kickboxing Forbund gratulerer med innsatsen, initiativet og med nominasjonen.