Hva kan jeg spise før trening?

Publisert: søndag 10. februar 2019

 

Bensin

Under en kickboxingtrening holder vi ofte høy intensitet og kroppen bruker mest karbohydrater som energikilde. Vi har små lagre med karbohydrater i kroppen og trenger derfor tilførsel gjennom dagen av mat som inneholder dette.

Dette blir viktig for å ha god trøkk, konsentrasjon, snapp i teknikker, holde høy intensitet og ha kvalitet på treningene.

Visste du også at det ikke bare er det siste måltidet før trening som er viktig for god energi på trening? Kroppen, og spesielt en kropp som er i vekst trenger jevnt tilførsel gjennom hele dagen. Så husk også en god frokost, en smart lunsj og kanskje noen mellommåltider før trening.

 

Drikke

Start treningen med nok væske, da er du bedre forberedt til en god treningsøkt. Drikk jevnt gjennom dagen og til alle måltider. De siste 1-2 timene før trening kan du ha som en tommelfinger regel at du skal drikke 5 dl vann.

 

Når

2-3 timer før trening passer det for de fleste å få i seg et måltid som består av karbohydrater og litt proteiner. Prøv deg frem med forskjellige matretter!

Er du sulten før trening, kan du fylle på med energi med et lite måltid 60-30 min før trening.

Ikke dra på trening sulten!

 

Hva 

2-3 timer før trening

Havregrøt med melk og frukt eller bær

Omelett med grønnsaker og grovt brød til

Pastasalat

Brødskiver eller rundstykker med pålegg

 

60-30 minutter før trening

En frukt

En brødskive med pålegg

En smoothie

En liten yoghurt med müsli

God trening!