Hjemmelaget marsipan!

Publisert: onsdag 12. desember 2018

Har du laget din egen marsipan før? Det er faktisk veldig enkelt og du trenger bare 3 ingredienser.
I tillegg gir deg en god mestringsfølelse å lage sin egen marsipan! :)

 

Visste du at marsipan bandt annet inneholder gode fettsyrer, Vitamin E, kalsium og proteiner? Så kanskje det er en av de mer næringsrike julegodteriene vi har?

Marsipankuler med sjokolade

For å lage denne herligheten trenger du dette:

750 g mandler

600-750 g melis

2 eggehviter

+ to plater med kokesjokolade hvis du ønsker sjokoladetrekk

 

Slik gjør du:

Kok opp en mellom stor kasserolle med vann, ha i alle mandlene og la det koke i ca 10-15 minutter.

Skold mandlene:

Sil vekk vannet og legg mandlene over på et kjøkkenhåndkle eller i en bolle. Nå skal skallet til mandlene sitte løst slik at du kan fjerne det på alle mandlene.

Lager du marsipan sammen med flere og kan dere ha en julskonkurranse om hvem som skolder flest mandler på tid. Når skallet til alle mandlene er fjernet legges de over på et tørt kjøkkenhåndkle. De kan nå tørke til dagen etter.


Kvern mandlene i en kvern eller en kjøkkenmaskin. Kvern de gjerne over flere runder hvis du ønsker at marsipanen skal være finkornet.

Bland inn melis i den malte mandelmassen, ha så i 2 eggehviter. Synes du den trenger litt ekstra lim, tar du i en ekstra eggehvite eller en liten klunk med nøytral olje,

Kna deigen din sammen til fast masse. Form marsipanen som du ønsker eller rull den i små kuler du kan dyppe i sjokolade.

Smelt sjokolade i over et vannbad, fordel smeltet sjokolade over kulene eller dypp hele kuler i sjokolade og legg de så over et bakepapir for å tørke.


Oppbevar kulene i en tett boks eller et glass med lokk. Nyt helt hjemmelagde marsipankuler selv eller gi det bort i gave!