Hederspris til Daimi Akin

HEDERSPRIS: Idrettshistoriker Tom A. Schanke er en av de som henger seg på gratulasjonene etter at Daimi Akin nylig mottok Oslo Idrettskrets hederpris.
Publisert: onsdag 04. juni 2014

Han skriver blant annet i sitt nyhetsbrev:

"Det er derfor meget gledelig at Daimi Akin på kretstinget onsdag mottok Oslo Idrettskrets’ hederspris for 2014. Jeg gratulerer Daimi hjerteligst med en høyst fortjent utmerkelse, og ønsker ham lykke til i hans videre karriere som kickboxertrener."

NKBF stiller seg i køen av gratulasjoner og setter pris på Daimi Akin og andre trener som gjør sitt beste for å fremme sporten og utøvere i vår kjære idrett.

Her er juryens begrunnelse for hederprisen:

Når det gjelder tildelingen til Daimi Akin, må jeg nesten få komme med en liten avsløring fra osloidrettens indre liv... For noen år siden begynte nemlig alarmklokkene å ringe i Oslo Idrettskrets administrasjon. Årsaken var at rekken av norske VM-medaljører i kickboksing aldri tok slutt. Snarere tvert imot; den bare vokste. Og siden utøverne stort sett kom fra osloklubben Fighter Kickboxing, havnet deres navn raskt blant søkerne på Oslo kommunes idrettsstipend. Som forvaltere av stipendet følte administrasjonen etter en tid et akutt behov for å vite om dette var en idrett med så få utøvere og deltakernasjoner at premieringen hadde mer med fremmøte enn idrettslig dyktighet å gjøre.

Undersøkelsene beroliget den raskt. Den innså at dette var et av de sjeldne tilfellene hvor det har oppstått et miljø som er i stand til å frembringe stadig nye internasjonale topputøvere – nærmest i strid med all sannsynlighet. Vi har tidligere sett det skje i padling og roing, og nå også i kickboksing. Mannen som har hovedæren for dette står her på podiet ved siden av meg.

Daimi Akin var med å etablere Fighter Kickboxingklubb i 1995. Han var sekretær i det første styret samtidig som han var aktiv på landslaget med 5. plass fra VM og EM som sine beste plasseringer. Han har også vært innom vanlig boksing med en NM-sølv som beste resultat.

Administrativt har han i flere perioder vært klubbens leder, men det er som sportslig leder og hovedtrener for fullkontakt både på klubb- og landslagsnivå han har satt de største sporene etter seg. Her fremstår han som en av Norges mest suksessfulle uansett idrett. I perioden 2001-2005 var han trener for utøvere som tok 8 VM- og 5 EM- medaljer. I perioden 2006-2013 var han ansvarlig for 17 VM- medaljer og 17 EM-medaljer. Det var i denne siste perioden Fighter Kickboxing på folkemunne fikk oppnavnet «Østkantens medaljefabrikk».

I forbindelse med idrettsgallaen er Daimi blitt til nominert til prisen som årets trener i 2011 og 2014. Etter vårt syn kunne han gjerne ha fått den, men vi regner med at det kan bli nye anledninger. I mellomtiden er vi i Oslo Idrettskrets stolt over å kunne tildele ham vår hederspris.

Og vi gjør det med glede, for opp gjennom årene har vi lært å sette pris på Daimi som en usedvanlig glad og positiv idrettsleder som alltid stiller opp ved skoleidrettsdager, idrettsfestivaler eller i andre forbindelser hvor idrettsfellesskapet ber om en innsats fra særidrettene.