Hamburger med søtpotet fries

Publisert: søndag 14. oktober 2018

 

Hamburger er digg – og kan vaieres i det uendelige!

Denne oppskriften kan brukes som en start, men prøv gjerne å eksperimenter med smaker og varianter du tror kan bli godt. Her er det bare fantasien som setter en stopper! Hamburger brødene kan lages selv, kjøpes, byttes ut med brødskiver eller brioche. Selve burgeren kan lages av kylling, kjøttdeig, laks, linser og sikkert mye mer. Smakene kan også endres ved å bruk forskjellige typer krydder. Fries kan for eksempel lages av søtpotet, potet eller kålrabi.

 

Til  4 stk. Hamburgere trenger du

Hamburger:

400 g kjøttdeig

1 feddhvitløk

1 ts chiliflak

2 ts røkt paprikapulver

½ fin hakket rødløk

Salt og pepper etter ønske

Fries:

2 mellomstore søtpoteter

2 ss olje

3 ss maisenna

1 ts salt

Salt og pepper

Dressing:

6 ss majones

4 ss ketchup

2 ss Dijon sennep

Tilbehør

Store salatblader

2stk tomat

Sylteagurk

4 stk. hamburgerbrød

 

Sånn gjør du

Sett ovnen til 200 grader

Del opp søtpotetene i staver(med eller uten skall). Ha søtpotetstavene i en plastpose sammen med maisenna og rist godt. Ha så i salt og olje. Rist til alt er godt blandet. Legg stavene utover et stekebrett med bakepapir. Stek de i ovnen i 15-20 minutter til de er gyllene og stekte.

Ha kjøttdeig, finhakket hvitløk, løk og krydder i en bolle og rør deigen sammen. Ha gjerne litt vann på en fjøl og rull 4 boller ut av kjøttblandingen. Klem de flate til store burgere. Stek burgere i en stekepanne med olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft av hamburgeren. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. La de steke videre i noen minutter hvis du ønsker de gjennomstekte.

Fyll brødene med salatblad, burgere, tomat, dressing og syltet agurk. Server med søtpotet fries.

Tips:

Blir ikke alle hamburgerne spist opp i dag? Du kan steke de opp og fryse de ned til en annen gang eller bruke de som lunsj til dagen etter.

Tips 2:

Har du prøvd fetaost på hamburgeren før?