Gradering og Æresgraderinger

Graderingskomiteen har kommet ordentlig igang igjen og med brunbelte og æresgraderinger.
Publisert: mandag 16. januar 2023

Tidligere i høst ble klubbene oppfordret til å nominere kandidater til æresgradering. Graderingskomiteen mottok relativt mange forslag, i tillegg til at komiteen også nominerte kandidater. Alle nominasjonene ble vurdert i forhold til vilkårene for tildeling (alle vilkår må være oppfylt):

 

 1. Ha gjennomført og bestått første sortbeltegrad ihht NKBFs graderingsreglement
 2. Ha tjent kickboksingsporten på en eksemplarisk måte
 3. Ha vært en ressurs for kickboksingsporten i tiden fra forrige gradering, enten lokalt, nasjonalt eller internasjonalt  

 

I tillegg til vilkårene over er bør det normalt ha gått 4-5 år fra forrige gradering.

 

Etter grundige vurderinger besluttet Graderingskomiteen at følgende kandidater får tildelt høyere grad: 

 

 • Daimi Akin får 7. mestergrad
 • Stein Martin Eriksen får 7. mestergrad
 • Tom Rune Bertelsen får 6. mestergrad
 • Morten Spissøy får 5. mestergrad
 • Thea Therese V. Næss får 5. mestergrad
 • Aun Andresen får 5. mestergrad
 • Christian Galvez får 4. mestergrad
 • Ellen Dahl får 4. mestergrad
 • Philip Beal får 4. mestergrad
 • Anette Sexe får 3. mestergrad
 • Truls Mathisen får 3. mestergrad

Utdelingen fant sted i Oslo i forbindelse med gjennomføring av brunbeltegradering.

Anette Sexe og Ellen Dahl var ikke tilstede under utdelingen!

 

Begrunnelsene er som sitert under. 

 

Anette Sexe – får 3. mestergrad
Anette begynte tidlig med kickboksing og har nærmest hatt sin oppvekst i Fighter. Hun har konsentrert seg om musical forms og konkurrerte i syv-åtte år. Blant annet fikk hun Bronse i VM. 

Anette har bidratt over mange år i klubb og i forbundet. I klubb har hun vært trener for barnepartier, i tillegg til musical forms.

I NKBF har hun bidratt i barneløftet, vært koordinator for sommerleir, hun har holdt seminarer og jobbet med ernæring i kickboksing, blant annet på barneløftet, ungdomsløftet og ungdomssamlinger.

Sammen med Marielle Kongsvold er hun meget engasjert innenfor NKBF kosthold og med det en viktig pådriver for kompetanseheving på områder som idretten vår har behov for.

Anette beskrives som ydmyk, positiv, en som alltid stiller opp og som er veldig godt likt.

 

Truls Mathisen – får 3. mestergrad

Truls er ifølge mine kilder ja-mennesket som alltid er blid, enten han vinner eller taper (forutsatt at det har vært en skikkelig krig!), en som har masse energi, derav kallenavnet Truls-Puls! Han er engasjert og enkel å forholde seg til.

Truls har vært aktiv utøver og en del av landslaget i mange år. Han har bronse fra VM, gull fra World cups, og NM-gull i både kickboksing og boksing.

Han har vært trener på videregående sammen med Philip og er med i graderingskomiteen (Til info så var han ikke med på drøftingen om tildeling av tredje mestergrad til seg selv!)

Truls har gitt seg som konkurranseutøver, men vi håper at han vil bidra med sin kunnskap og erfaring, både i klubb og i forbundet i årene som kommer.

 

Philip Beal – får 4. mestergrad
Philip er etter det jeg vet den eldste som noengang har gjennomført sortbeltegradering. I følge mine undersøkelser var han 42 år da han gjennomførte, hvilket er omtrent 20 år men de fleste andre som har gjennomført!  

Philip har vært nestleder i Fighter i åtte år, han sitter fortsatt i kontrollutvalget, han har vært fast trener på videregåendeparti, han har bidratt på så godt som alle arrangementer i klubbens regi, og han har vært dommer på nasjonale og internasjonale konkurranser.

Philip beskrives som ryggraden i klubben, en som aldri sier nei og en som aldri bruker tid på problematisering. Han stiller opp og er med fra det rigges opp, til det er ferdig ryddet. Ifølge mine kilder er Philip en kandidat til «Ildsjelprisen!» hvilket etter mitt syn er den kanskje gjeveste prisen man kan få!

 

Christian Galvez – får 4. mestergrad

Christian har en lang karriere som trener; først i Fighter og nå i Asker, og i perioder som assistenttrener på landslaget. Som assistenttrener på landslaget bidro han til mange sterke prestasjoner i perioden 2017-2020, blant annet flere gull, sølv og bronse i internasjonale mesterskap og world cuper. Det er vel vanskelig å komme utenom at han også har en del av æren for Theas fantastiske karriere...

I 2021 startet han klubb, Asker og Bærum Kickboxingklubb, sammen med Thea, hvor fokus er på barn og unge, og hvor de har en gruppe ungdommer som satser mot toppnivå. Sammen med Thea har han bidratt til å fremme kickboxing i Asker kommune, og etablert et godt samarbeid med kommunen. Snart skal de også i gang med et prosjekt for enslige, mindreårige flyktninger.

Christian deltok også i arbeidet med å utvikle informasjonsvideo om kickboxing gjennom "Vi Fritid", som brukes i enkelte kommuner til å vise hvilke idretter som tilbys.

 

Thea Therese – får 5. mestergrad

Thea er blant Norges mestvinnende utøvere, uavhengig av kjønn. Fra årene som aktiv utøver kan hun notere seg en rekke NM-gull og kongepokaler, mange gull og sølv i EM, VM, Combat Games og World Cups, i tillegg til flere proffseire.......Hun har fått flere ærespriser og blitt kåret til årets idrettsnavn.

I tillegg til å konkurrere har hun vært trener i en årrekke og fra 2021 drevet egen klubb i Asker sammen med Christian.... I trenergjerningen har hun og Christian fokus på barn og unge, og herunder på en gruppe ungdommer som satser målrettet mot toppnivå. I tillegg til barn og unge skal hun snart i gang med et prosjekt for enslige, mindreårige flyktninger.

Thea har bidratt til å synliggjøre og aktualisere kickboksing i Asker kommune og blant annet etablert samarbeid med kommunen.

Thea har også vært med på å utvikle informasjonsvideo om kickboxing gjennom "Vi Fritid", som brukes i enkelte kommuner til å vise hvilke idretter som tilbys.

Som om dette ikke var nok til å fortjene en høyere mestergrad så har hun deltatt i....ja jeg vil nesten samtidig utrope henne til uoffisiell norgesmester i deltakelse i realityprogrammer.... og uten unntak vært en strålende representant for kickboksing.

 

Morten Spissøy – får 5. mestergrad 

Morten Spissøy er en av våre mestvinnende utøvere, og en som satt Norge på kickboksingkartet etter å ha hentet hjem medaljer fra EM og VM, world cups og andre internasjonale konkurranser, i tillegg til proffkamper. Og jeg nevner ikke nasjonale konkurranser for da tar det resten av dagen og en del av kvelden!

Morten er veldig godt likt i kickboksingmiljøet og blir beskrevet som ydmyk og med god sportsmanship. En anonym kilde sa at Morten er «en bergenser med liten B,» og mente med det at han balanserer godt det å være svært kunnskapsrik med å også være ydmyk. En annen kilde beskriver Morten slik: «Han oppfattes som snill, rettferdig, lojal, empatisk og ønsker det beste for menneskene rundt seg. Han er et forbilde for etablerte og nye utøvere innen sporten vår»

Morten er ettertraktet som instruktør langt utenfor Norges grenser og får stadig invitasjoner til internasjonale arrangementer i Europa, blant annet har han instruert på Legends Camp. Nå er han trener i Fana IL Kickboksing og instruktør i NKBF sitt ungdomsløft.

 

Aun Andresen – får 5. mestergrad

Aun hadde en meget respektabel karriere som utøver og var blant annet på landslaget i noen år. Han har i mange, mange år vært trener og bidratt i ulike former til både klubber, Fighter og nå Grimstad, og til forbundet ved å inneha forskjellige verv. 

Innsatsen i klubb og det forbildet han er, og ikke minst den representanten han er for idretten vår, er i seg selv nok til å kvalifisere for en høyere mestergrad. Men det som tross alt har vært hans største bidrag de siste årene er jobben som landslagssjef.

I jobben som landslagssjef har han ifølge mine kilder vært lyttende, ydmyk, samlende, grundig, systematisk og ikke minst veldig godt likt! Hans avgang ble mottatt med stor sorg og et bedre bevis på at du har gjort en god jobb finnes ikke! Og da har jeg ikke engang nevnt resultatene som kom i din periode.

Men når en dør lukkes så åpnes ofte en annen! Nå kunne jeg sagt at familien kan se frem til mer tid med han, men det jeg egentlig tenkte var at nå blir det mer tid til klubben i Grimstad og utøverne der! Og så blir det formodentlig også noe mer tid til familien!

 

Tom Rune Bertelsen – får 6. mestergrad

Tom Rune er med sin alder....56 år...blant kickboksingsportens «grand old men.» Tom Rune har tilbrakt et helt liv i denne idretten; fra å være ung, aktiv utøver og blant datidens mestvinnende kickboksere; nasjonalt og internasjonalt, under legendariske Wolfgang Wedde, til han etter hvert etablerte sin egen klubb i Buskerudhovedstaden Drammen i 1992, og tok rollen som trener og administrator, i tillegg til fortsatt å være utøver...og i tillegg vil noen si at han også tok rollen som «Legende!» når han kjørte rundt i sin grønne volvo 240 stasjonsvogn som var tapetsert med «Master T-R Bertelsen Kickboksing»-klistremerker! Og selv om han fikk en rekke tilleggsoppgaver når han startet egen klubb så fortsatte han å vinne kamper og mesterskap til godt utpå nittitallet!

Tom Rune har i årenes løp hatt en rekke verv i forbundet og vært særlig aktiv i graderings- og dommerkomiteen. Med tiden har han blitt en erfaren dommer og er blant de norske dommerne som får dømme internasjonale konkurranser. Han har dømt både EM, VM, World Cups og Combat Games, for å nevne noen. I tillegg til å være dommer så er han også en dedikert trener og bidrar til at Drammen fortsatt befinner seg på kickboksingkartet!

 

Stein Martin Eriksen – får 7. mestergrad

Stein Martin var en gang i tiden en habil utøver, og etter det jeg husker en utøver med ekstrem mobilitet i hoftene..... Stein kunne kontrollert peke mot sola hele veien fra soloppgang til solnedgang!

Med tiden har Stein Martin gått fra å være utøver til å bli kickboksingsportens idrettsfaglige alibi! Med hovedfag i idrettspsykologi er Stein er en viktig kompetanseformidler og kompetansebygger. Han har bygget spisskompetanse på områder som tradisjonelt har vært mangelvare i vår idrett. Takket være Stein Martin har vi et utdanningstilbud innenfor vår spesifikke idrett.

Stein har også bidratt inn i graderingskomiteen og videreutviklet graderingskompendiet med graderingstrapp og demovideoer.

Han har fått kickboksing inn i skolen og på den måten klart å nå ungdommer og få aksept for idretten på et felt vi aldri har vært i nærheten av. Han har sågar fått kickboksing inn i lærebøkene på videregående skole som den eneste kampsporten.

I tillegg til alt dette har han stort engasjement i klubben (Fighter) og blant annet med bidrag fra sparebankstiftelsen startet ungdomssatsnings prosjektet, med ungdom for ungdom. Han er også trener for jentegruppa i klubben.

Stein Martin beskrives som ydmyk, lyttende, grundig, reflektert og profesjonell! Jeg regner med at Stein Martin er glad for at han fant kickboksing, men kickboksing bør være minst like glad for at den fant Stein Martin!  

 

Daimi Akin – får 7. mestergrad

Daimi er i følge Ennio Falsoni en av verdens beste kickboksingtrenere. Her hjemme har han fått anerkjennelse for trenergjerningen ved blant annet å bli nominert til årets trener på idrettsgallaen hele tre ganger, og han har fått flere prestisjefylte ærespriser for sin trenergjerning og sitt engasjement i idretten.

Daimis engasjement for kickboksing er grenseløst – både metaforisk og bokstavelig! Daimi har vært, og er fortsatt en viktig og avgjørende pådriver for utviklingen av kickboxing på klubbnivå, nasjonalt nivå og på internasjonalt nivå. Han er toneangivende på alt fra barnepartier til konkurransepartier og landslag. Han har hatt flere verv nasjonalt og internasjonalt, og han er fremragende lobbyist som får ting til å skje!

De sportslige resultatene Daimi har skapt er udiskutable, han er sannsynligvis den mestvinnende norske landslagstreneren uavhengig av idrettsgren. Det er dessverre ikke tid nå til å erindre alle medaljene han har bidratt til å hente fra nasjonale og internasjonale konkurranser, men la meg sitere Norsk Idrettsleksikon (2012): «At Norge er rangert som verdens nest beste nasjon i fullkontakt er først og fremst Akins fortjeneste.» Dette sitatet står fortsatt!

Foruten de idrettslige prestasjonene er Daimi inkluderende, han evner å «se alle for den de er.» Han gjør sitt for at alle føler seg velkomne og for at alle skal føle tilhørighet. Han er et fremragende forbilde og en fantastisk representant for idretten!

 

På vegne av NKBF Gratulerer.

 

Bruntbeltene som ble tildelt var til følgende;
Erlend Bekken brunt 3
Dilek Çelik brunt 2
Marlene F Grøttem brunt 2
Angel Ruiz brunt 1
Vilde M Christoffersen brunt 1
Amalie Anker Johansson brunt 1
Sigrid Karset brunt 1
Gratulerer til alle sammen.