Gla´laks

Publisert: søndag 03. februar 2019

 

Hvor mange ganger spiser du fisk i løpet av uken? Visste du at vi er anbefalt å spise fisk 3 ganger i uken og at ca. 2 av disse måltidene bør vær fisk som er fet (som laks, ørret, sild og makrell)?

All fisk og sjømat har nyttige næringsstoffer, men denne søndagen vil vi ta for oss de flotte næringsstoffene i fet fisk som gjør at det er anbefalt å spise mest av denne typen fisk.

Fet fisk inneholder spesielt mye av fettsyren som heter omega 3. Omega 3 fettsyren klarer ikke kroppen selv å lage og er derfor helt nødvendig at vi får i oss gjennom maten vi spiser. Omega 3 er bl.a. viktig  for hjerne- og hjertehelse og i immunsystemet våret.
Fet fisk inneholder også vitamin D som er svært viktig for et sterkt skjelett. Visste du forresten at vi bygger mest skjelett i ungdomsårene? 

I tillegg inneholder fisk en god del proteiner og bør være et selvsagt valg til middag flere ganger i uken! Fisk passer til det meste og trenger ikke være kjedelig. 

Lakseburger med tzatziki - Raskt, enkelt og godt

Du trenger
ca. 100 g laks pr. burger du vil lage
Hamburgerbrød eller rundstykker
Tzatziki
200 g gresk yoghurt
1/2 agurk, fjern midten av agurken med en skje og rasp opp resten
1 fedd hvitløk, fin hakket
Sitronsaft fra 1/2 sitron
salt/pepper etter ønske
Tilbehør
Rødløk
Tomat
Hjertesalat

Slik gjør du
Del opp laksen i små biter med en skarp kniv, bland med salt, pepper og en skvis av en sitron. Form de til hamburgere og stek de 3 minutter på hver side. Bland sammen tzatzikien og dander burgeren som du vil og server med en salat til.