Fiskepakke

Publisert: søndag 02. juni 2019

 

 

På helgens "Spis smart kurs for kickboxere" hos Grimstad kickboxing klubb laget vi blant annet denne oppskriften - Fiskepakke. Den er lettvinn og super god!  

For 2 porsjoner trenger du:
                                                 
Ca. 400 g torsk, i terninger 
50 g, frisk spinat 
salt og pepper 
1 stk rød paprika , i strimler 
1/2 rødløk , i tynne båter 
1 stk vårløk , finsnittet 
10, cherrytomater , delt i 2-3 skiver 
2 ss, soyasaus 
Olivenolje 
1 søtpotet, i staver 
Aluminiumsfolie 
Ris, mengde etter anbefalt på pakken

Dressing
1 halv boks kesam, creme fraiche eller rømme
Skallet av 1 sitron

Del opp aluminiumsfolien i kvadratiske ark, og fordel spinat og fisken oppå.  Ha resten av grønnsakene oppå fisken, drypp over olivenolje og soyasaus, og krydre med salt og pepper. 

I fiskepakken kan du du bruke de fiskesortene eller grønnsakene du ønsker, det fungerer også godt å blande feks torsk og laks. Pass på å skjære grønnsakene i jevnstore biter, slik at alle ingrediensene er ferdige omtrent samtidig.
 
Pakk folien forsiktig sammen og legg pakken på et bakebrett, med skjøten opp. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ha crème fraîche, rømme eller kesam i en bolle og smak til med finrevet sitronskall, salt og pepper. 
Server fiskepakken sammen med ris (eller poteter), lime-/sitronbåter og sitrondressingen – og nyyyt! 
Oppskriften er inspirert av “Trines matblogg”. 


Deltagerene på helgens kurs mener det ville passet godt med gulrøtter, asparges og brokkoli i fiskepakken!

Lykke til