Fiskepakke
På helgens "Spis smart kurs for kickboxere" hos Grimstad kickboxing klubb laget vi blant annet denne oppskriften - Fiskepakke. Den er lettvinn og super god!
For 2 porsjoner trenger du:
Ca. 400 g torsk, i terninger
50 g, frisk spinat
salt og pepper
1 stk rød paprika , i strimler
1/2 rødløk , i tynne båter
1 stk vårløk , finsnittet
10, cherrytomater , delt i 2-3 skiver
2 ss, soyasaus
Olivenolje
1 søtpotet, i staver
Aluminiumsfolie
Ris, mengde etter anbefalt på pakken
Dressing
1 halv boks kesam, creme fraiche eller rømme
Skallet av 1 sitron
Del opp aluminiumsfolien i kvadratiske ark, og fordel spinat og fisken oppå. Ha resten av grønnsakene oppå fisken, drypp over olivenolje og soyasaus, og krydre med salt og pepper.
I fiskepakken kan du du bruke de fiskesortene eller grønnsakene du ønsker, det fungerer også godt å blande feks torsk og laks. Pass på å skjære grønnsakene i jevnstore biter, slik at alle ingrediensene er ferdige omtrent samtidig.
Pakk folien forsiktig sammen og legg pakken på et bakebrett, med skjøten opp. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Kok risen etter anvisningen på pakken.
Ha crème fraîche, rømme eller kesam i en bolle og smak til med finrevet sitronskall, salt og pepper.
Server fiskepakken sammen med ris (eller poteter), lime-/sitronbåter og sitrondressingen – og nyyyt!
Oppskriften er inspirert av “Trines matblogg”.
Deltagerene på helgens kurs mener det ville passet godt med gulrøtter, asparges og brokkoli i fiskepakken!
Lykke til