EM-resultater dag 2

Loutraki, Hellas 23.11.2016: En rekke norske utøvere har vært i aksjon i dag. Det tøffe mesterskapet byr på utfordringer.<br />
Publisert: torsdag 24. november 2016

 

Fullkontakt

- 81 kg Espen Kløvfjell (Norge) vs Cizmic Marko (Kroatia)

Dagens første kamp ble ett krafttak for Arendalsgutten Espen Kløvfjell, de knallharde sammenstøtene fikk de fleste til å gispe. Kroaten var en solid motstander som visste å utnytte mulighetene og sikret seieren. Her får Espen ny erfaring som vil styrke han framtiden. 

 

- 86 kg Victor Fröhlich (Norge) vs Igor Kopylov (Russland)

Norges tyngste vektklasse i EM. Victor viser seg fram som en bastant slagmaskin som utfordrer den dyktige russeren i alle posisjoner. Victor tar seieren og er klar for nye oppgaver i mesterskapet.

 

- 63,5 Milton Barrios (Norge) vs Alexsander Popov (Russland)

Milton har en Tøff trekning og får en motstander som er ett hode høyere og dertil større rekkevidde på armer og bein. Milton er fryktløs i måten å møte motstanderen på. Han henger på som en Terrier og gir seg ikke. Alle tre runden igjennom så viser Milton en utrolig vilje. Det holder desverre ikke og det blir russisk seier.

 

- 56 kg Kristin Vollstad (Norge) vs Sandra Maskova (Tsjekkia)

Kristin var veldig sterk i dag. Hun møter en tøff motstander med masse erfaring fra forskjellige ringsporter. Tsjekkeren fikk ikke brukt sine fremste styrker. Kristin varierte veldig bra og jobbet på avstand og i innfight, samt at hun var flink til å gå ut på sidene, hvilket var vanskelig å takle for motstanderen. 

Kristin vinner klart 3-0 og er videre i mesterskapet, i morgen venter Polen.

 

- 60 kg Henry Macpherson (Norge) vs Danil Borozdin (Russland)

Dette ble en javn og tøff kamp i Henry sin mesterskapsdebut. Henry som kun har 11 kamper før dette mesterskapet følger russeren helt døren og taper med kun 2-3 poengsovervekt.  To dommere hadde russer som vinner og den siste hadde uavgjort.

Dette lover godt for fremtiden, Henry er veldig målbevist utøver og jeg har stor tro på at vi har en fremtidig mester her, sier landslagstrener Daimi Akin.

 

- 60 kg Thea Therese V Næss (Norge) vs Guillaume Audrey (Frankrike)

Kickboxeren Thea Therese Næss møtte en ung og tøff fransk jente med jernvilje og pågangsmot. Selv med denne beskrivelsen hadde hun lite å stille opp med. Thea med sin slagkraft og rutine ble nummeret for stor. Guillaume Audrey må ta to tellinger i kampen og er tydelig rystet når gongongen går i siste runde. 

– Bra start på mesterskapet for Thea, Russland venter i morgen og alt tipsier at det blir en tøffere tufordring, sier landslagstrener Daimi Akin.

 

- 65 kg Andrea Sigersvold (Norge) vs Jessica Schuette (Tyskland)

Andrea har vært lettere forkjølet de siste dagene og landslagstrener Daimi Akin var litt usikker på situasjonen. Det ble bedre, men det vil alltid være en liten tvil, ville Andrea holde helt ut? Det gjorde hun og det på en trygg og fin måte. Det ble norsk seier! I neste kamp venter Russland.

 

 

Pointfighting

-55 Kg, Tirill Nanett Næss (Norge) vs Roberta Cavallari (Italia)

Tirill vant sin innledende kamp i går, det var en trygg seier hvor Tirill viser klasse. Med den seieren så var klart at den neste motstanderen er regjerende Europa og Verdensmester. Dette blir et oppgjør som er tett og javnt i de to første rundene, men etter det så drar Italienneren noe i fra og avslutter sterkt, uten at Tirill viste tegn til å skulle gi fra seg noe gratis. En flott kamp!

Tirill forteller: Jeg følte jeg gjorde en god kamp og følte vi hadde en god plan som funket. Hun er veldig god, og det at vi gikk så tett er jeg veldig fornøyd med. Hun får en ledelse mot slutten som gjør at jeg må ofre meg litt mot slutten av den siste runden. Det gikk ikke min vei denne gangen, men er fint å kjenne på at jeg nærmer meg de beste mer og mer og gleder meg til det er min tur til å nå hele veien opp. Er jo alltid kjipt å tape når man kjenner det kunne ha gått veien, men jeg er fortsatt ung og har mange mesterskap foran meg, så en gang vet jeg jo det kommer til å skje. I mellomtiden er det bare å ta med seg den gode erfaringen jeg har fått både fra kampene og oppkjøringsperioden og jobbe enda hardere til neste gang.

 

- 63 kg Milad Henriksen (Norge) vs Dominik Meyer (Tyskland)

– De to første rundene jeg gikk idag var det beste jeg har gått noen sinne. Jeg fightet utrolig smart og hadde en 11-7 ledelse. I begynnelsen av 3 runde fikk jeg på kort tid noen poeng mot meg, som gjorde at jeg mistet hodet helt. Etter det klarte jeg ikke å stille og starte på nytt. Veldig fornøyd med kampen min forteller Milad Henriksen.

 

Kamper fra Tirsdag 22. november

Fullkontakt, Toby Bermueller (-75 kg) mot Steffen Lueer fra Tyskland. Det ble en tøff kamp med mye fighterhjerte og det hold ikke helt inn og endte med Tysk seier.

 

Pointfighing, Tirill Nanett Næss (-55 kg) møtte Bulgareren Alexandra Dimitova. Kampen startet ganske rolig hvor begge utøvere følte seg litt fram, men når Tirill knekker kodene så raser hun i fra og vinner komfortabelt. 

 

Pointfighting, Johan Hjelmervik (-69 kg) møtte i sin første kamp Dereece Williams fra England. To gode utøvere som presser hverandre mye og det blir harde sammenstøt. Det blir desverre tap i en kamp som Johan har potensiale til å vinne.

 

Fullkontakt, Kristin Vollstad (-56 kg) møtte Tyrkiske Metem Bas. Her er Kristin kontrollert og forholdsvis rolig i forhold til sin krigerske motstander som ville vinne for enhver pris. Den prisen ble for høy! Kristin er klar for kvartfinale.

 

Generelt

Norges Kickboksing Forbund (NKBF) er et Særforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).

Norge er en av verdens beste nasjoner. Norges Kickboxing Forbund samarbeider med Olympiatoppen.

 

EM 2016

Arrangeres i Loutraki, Hellas i perioden 22.- 26. november. Hallen hvor mesterskapet gjennomføres er Galanopoulos Stadium. 

Norges Kickboksing Forbund (NKBF) deltar med 15 utøvere i grenene, Pointfighting og Fullkontakt. 33 nasjoner deltar i EM og totalt er det med 620 utøvere. EM og VM arrangeres annet hvert år. WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) er arrangør av mesterskapet.

 

Bilder kan brukes gratis. Vi har fra alle utøvere, ta kontakt!

Foto: Per A Ringsby

Motiv: Fullkontaktutøveren Kristin Vollstad viser hvem som er sjefen.