EM for Juniorer

Ungdom/junior -EM 2017 i Makedonia er over for Norges og våre unge talenter reiser hjem med tre bronsemedaljer, en sølvmedalje og masse erfaring og inntrykk. Gratulerer til hele teamet for kjempeinnsats.
Publisert: mandag 11. september 2017

Ungdom/junior -EM 2017 i Makedonia er over for Norges del. Våre unge talenter reiser hjem med tre bronsemedaljer og en sølvmedalje til Norge. Alle har gjort en flott innsats som vi alle er stolte av, og vi vil gjerne takke deltagerne for innsatsen, og lagledere og følge for flott støtte underveis i mesterskapet.

 

Bronsevinnere for Norge:


- Sandra Børnes Landsvik (Junior Lettkontakt – 60 kg)

I en meget jevn kamp mot Kroatia så trekker Zugan det lengste strået. Sandra leder 2-1 i slutten av tredje runde men kroaten snur kampen i hennes favør.
En kjempe prestasjon av mesterskapsdebutant Sandra som tar bronse etter å ha vunnet sine to innledende kamper mot Ungarn og Tyrkia.

 

  •       Gabrielius Savickas (Ungdom lettkontakt + 69 kg)

Gabrielius Savickas vs Marko Dzin ( kroatia) 1 – 2

Etter seier i kvartfinalen 3 – 0 mot Ungarns så møter Gabrielius regjerende verdensmester Marko Dzin i sin semifinale.

Gabrielius gjør en god kamp der han møter en flink Kroat som bruker mye spark. Til tross for mye stopp i kampen der kroaten legger seg ned, virket sliten og utslått så taper Gabrielius kampen 1 - 2. Til tross for protester fra landslagstrener så står dessverre resultatet. 
Gabrielius tar dermed sin andre bronsemedalje i et mesterskap etter bronse i VM i fjor. Marko Dzin ble i år europamester etter seier mot Irland i finalen.

 

  •       Marlene Farstad Grøttem (Fullkontakt + 70 kg)

Marlene Grøttem Farstad vs Jolanta Cichon (Polen) AB

Marlene får seg en uheldig kneskade tidlig i kampen som gjør at hun må gi seg og ikke kan fortsette. Vi håper det ikke er noe alvorlig og ønsker henne god bedring. Veldig trist at dette skjedde for en utøver som var godt forberedt til dette mesterskapet. Hun får dermed en bronsemedalje siden dette var en direkte semifinale.

 

Sølvvinner for Norge:

 

  •       Dilek Celik (junior Fullkontakt – 60 kg)

Dilek Celik gikk fredag siste kamp for den norske delegasjonen og møtte regjerende verdensmester Amanda Millere fra Latvia, i en direktefinale. Hun møtte en tøff og dyktig latvier som til slutt gikk seirende med sifrene 3 – 0.

Flott innsats av Dilek og vi er stolte over prestasjonen din, som neste år vil gå senior.

 

Resultatene fra våre seks andre utøvere:

  •       Celine Røberg ungdom – 50 kg pointfighting

- 50 kg ungdom Celine Røberg vs Amber Castles ( GBR) 6 - 13

Celine Røberg(14) møtte ei fra Storbritannia. Kampen startet bra hvor de byttet litt på ledelsen, så ble Celine usikker, det utnyttet en rutinert utøver og kampen endte med 6-12 tap.

  •       Margrethe Edvardsen ungdom – 55 kg pointfighting

- 55 kg ungdom Margrethe Edvardsen vs Lara Vuzem (SLO) 1-9.

Margrethe Granhus Edvardsen møter ei sterk jente fra Slovenia som også vant sin kamp nr 2. Margrethe blir for ensformig i sine angrep det leser den slovenske jenta, og det blir avgjort før full tid, seier til Slovakia

  •       Alexandra Divina junior – 50 kg lettkontakt og kicklight

Lettkontakt - 50 kg junior Alexandra Divina vs Diana Shkvarok ( UKR) 0 - 3
Kicklight - 50 kg junior Alexandra Divina vs Diana Shkvarok ( UKR) 0 – 3

 

Alexandra møtte en tøff motstander i sine kamper. Samme ukrainer. Så litt artig tilfeldighet i trekningen.
Vi hadde gode enkelt elementer i begge kampene, og spesielt i lettkontakten. Her våkna Alex i slutten av 2 runde, og vi ga Ukraina en kamp om billetten videre i stevnet.
Verdifull erfaring her, og hun viser at hun har noe å gjøre på høyeste nivå

 

  •       Magnus Tarlebø Løvik junior  – 63 kg


- 63 kg junior Magnus Løvik vs Troy Gannon ( IRL) 5 - 15

Magnus Løvik deltok i Pointfighting i -63kg. Han gikk en jevn første runde men gjør noen teknisk/taktiske feil i andre runde som gjør at han dessverre taper kampen sin mot Irland. Til tross for tap viser Magnus gjennom sin stil og ting han gjør at han har utviklet seg godt. Med små justeringer og litt større repertoar vil han kunne løfte seg opp til neste nivå.

 

  •       Gabriel Songstad ungdom – 47 kg lettkontakt og kicklight

- 47 kg ungdom Gabriel Songstad vs Alec Leu ( SUI) 0 - 3. Lettkontakt

- 47 kg ungdom Gabriel Songstad vs Travis Ludlow ( GBR) 0 - 3. Kicklight

Gabriel Songstad deltok både i Lettkontakt og Kick Light. Han gjør en god jobb men taper dessverre første kamp i begge grener henholdsvis mot Sveits og England. Motstanderne holdt høyt nivå og drar fra på poeng etter en jevn første runde. Den siste kampen synes vi imidlertid Gabriel får dårlig uttelling av dommerne. Han presser på gjennom hele kampen og får inn mange gode treff/kombinasjoner. Oppsummert har begge bygget viktig erfaring og er motivert til å satse videre. Dette er unge lovende gutter som har gode muligheter for å nå sine mål hvis de jobber målrettet videre. Tålmodighet, treningsdisiplin og kamperfaring er nøkkelen i klasser med godt nivå.

 

  •       Robin Rognmo junior – 74 kg pointfighting

- 74 kg junior Robin Rognmo vs Cameron Stirling ( GBR) 21 – 26

Robin startet meget bra og hadde føringen i 1 runde. I 2.runde ble han litt ivrig og "løp på" noen treffere slik at engelskmannen overtok initiativet.
3.runde var bedre, men ikke bra nok til å utlikne poengscoren dessverre.

Robin reiser hjem ytterligere en erfaring rikere, og ser frem til å roe litt ned en periode etter mange lange sesonger uten skikkelig ferie. Han fylte 19 år på lørdag og er dermed fra neste år av senior utøver.

 

Som under VM i fjor så har det vært høyt nivå her nede og det merkes tydelig at det er stor satsning ut i verden på ungdom og junior. Russland, Polen og Ungarn er de største nasjonene med over 100 deltagere fordelt på flere grener. Totalt var det 37 nasjoner og over 1550 deltagere under årets mesterskap.

Under VM i fjor hadde vi med 7 utøvere og fikk 3 bronsemedaljer, i år hadde vi med 10 utøvere og fikk 3 bronsemedaljer og en sølvmedalje. Det er en forbedring siden sist og vi håper på en større utvikling til neste års junior og ungdoms VM.

Vi kunne hatt 11 utøvere men Andreas Pettersen fra Stjørdal kickboxing klubb valgte, av familiære årsaker, å ikke under årets EM. Vi håper Andreas kommer sterkt tilbake i fremtiden.

Under oppkjøringen til EM så har vi hatt en samling i Oslo der vi fikk de norske ungdommene til å bruke tid på å skape et samhold mellom dem og finpusse formen.

Vi håper vi kan gjenta dette opptil to ganger før neste års mesterskap i tillegg til at de vil inkluderes på flere talentsamlinger og på åpne landslagssamlinger.

I august åpnet landslagsledelsen opp for enkelte utøvere å kunne delta på treningsleir i Saarbrucken, Tyskland.

Vi vil fortsette det gode arbeidet som er lagt til rette for ungdommene i Norge og tilrettelegge for alle klubber slik at de kan sende utøverne på samlinger og det er viktig i framtiden at klubbtrenerne også stiller på disse samlingene for å utvide sin kompetanse.

Vi vil igjen takke og gratulere alle utøverne med resultat og prestasjoner de har hatt under mesterskapet. Det har vært en kjempe erfaring for dem som de kan ta med seg videre i fremtiden.

Takk til klubbene, trenerne som har gjort jobben i forkant med forberedelser og gjennomføringen under mesterskapet.

-      Ole Martin Røberg, Nina Røberg og Ketil Edvardsen – Tjeldsund kickboxing

-      Morten Saksvik – Fana kickboxing klubb

-      Eirik Mortensen – Tromsø kickboxing

-      Eirik Gundersen og Roy Songstad – Bergen kickboxing klubb

-    Paul Kongsvold og Flemming Gjerdrum - Øverbygd kickboxing