Disse får ansvaret for NKBFs unge talenter

I tøff konkurranse med 8 søkere har Tom Andre Pettersen og Nina Røberg blitt ansatt som talentkoordinatorer i NKBF. Nå drømmer de om å etablere et juniorlandslag.
Publisert: onsdag 27. mai 2015

- Jeg både tror og håper vi på sikt kan etablere et juniorlandslag i forbundet, forteller Nina Røberg, ny talentkoordinator for pointfighting i NKBF.

Tom Andre Pettersen samstemmer, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å styre utviklingen av fullkontakt-satsingen for utøvere mellom 13-19 år.

Sammen skal de to koordinere og videreutvikle satsingen på unge talenter i NKBF. Blant flere kvalifiserte søkere til stillingene landet forbundet på disse to, som begge har mange flotte resultater å vise til i sine respektive klubber. Pettersen har styrt skuta i mange år i Stjørdal KBK, mens Røberg driver Tjeldsund KBK.

I tillegg til den sportslige fokusen de to vil ha, er de begge enige om å ivareta idrettsgleden og mestringsoppgaver som skal sørge for at unge utøvere skal få lyst på lang fartstid i kickboxing.

- For å få til dette må vi samarbeide med dyktige trenere og støttende foreldre til unge talenter. Dette gleder vi oss til, forteller Nina til Kickboxing.no

Selv om de skal ha fokus på hver sin gren, så kommer de til å jobbe tett sammen om oppgavene.

- Vi kommer til å etablere team hvor vi henter inn mange av våre dyktige instruktører i klubbene. Både åpne og lukkede samlinger skal være attraktive å delta på, og vi skal sørge for at våre unge fightere får tett oppfølging på både samlingene og på klubbaktiviteter i dialog med de respektive klubbtrenerne, forteller Tom Andre.

Hva blir annerledes fra dagens talentatsing?

- Vi kommer nok til å jobbe mer mot konkrete mål, og ha tettere oppfølging av utøverne frem mot både nasjonale og internasjonale stevner. Vi skal også være en bro mellom ungdomstalentene og dagens seniorlandslag. En god dialog på tvers av den store kompetansen vi har i forbundet skal vi foredle og dra nytte av, forteller Pettersen.

Hvilke visjoner har dere for våre unge kickboxere i tiden som kommer?

- Jeg ønsker at de skal oppleve et tilbud utover klubbmiljøet der de får tips til hvordan de kan trene og utvikle seg, et tilbud som oppleves som profesjonelt, godt planlagt og som motiverer utøvere, trenere og foreldre til å bruke mye tid på kickboxing. Unge kickboxere skal oppleve glede ved å utøve idrett, de skal synes det er morsomt, slik at de holder på i mange, mange år, få nye venner i kickboxermiljøet. Samtidig er det viktig å huske at det er i klubb det trenes ukentlig og utvikles mest, sier Nina Røberg.

NKBF har i 2015 startet et prosjekt for talentutvikling som innebærer at alle utøvere fra 13-19 år med sine trenere kan delta på åpne talentsamlinger i ulike deler av landet. Det er lagt opp til flere åpne talentsamlinger hvert år. De som utmerker seg kan få invitasjon til åpne og lukkede talentsamlinger. Der får de være med på økter som holdes av landslagstrenerne og de får trene sammen med landslagsutøverne. Utvalgte utøvere som utmerker seg vil også sammen med sine trenere få invitasjon til lukket talentsamling på toppidrettssenteret i Oslo.

Talentkoordinatorene som nå er tilsatt vil inngå i et prosjektteam, med blant annet utdanningsansvarlig Stein Eriksen, og ha hovedansvar for koordinering av talentutvikling i egen gren.

NKBF ønsker Tom Andre, Nina og prosjektteamet lykke til med jobben og med talentprosjektet.