Barnekick på Norgesmesterskapet 2018

God stemning og mye energi på Barnekick under NM i Bergen.
Publisert: mandag 19. mars 2018

Scandic Flesland (Bergen) var stedet for årets Norgesmesterskap i Kickboksing, her var det junior og senior-utøvere fra hele landet. Det er det største samlingspunktet for kickboksing-familien.

 

Aktivitetsleder for Barnekick, Anette Sexe, hadde med seg Oda Landewall til å gjennomføre øktene som var inndelt i 3-5 år, 6-9 år og 10-12 år. Det var lagt til rette for 100 kvadrat med matter i samme hall som all annen aktivitet foregikk.

- Vi har introdusert barn for morsom lek med slag, spark og masse bevegelse. Noen har fått prøve å ha på seg utstyr som brukes i kamp, for første gang. De har fått utfordret koordinasjonen og samarbeidsevne i stafetter, hinderløyper og lek på matta, det er gøy å se de føler på mestringsfølelsen og at gleden er stor, forteller Anette Sexe.

 

Hva betyr det for arrangørklubben at det er et gratis tilbud for de minste under NM?

-For oss er det viktig at barn har et differensiert tilbud for å kunne være aktiv. Kickboksing er en ypperlig treningsform hvor lek og gjensidig respekt står i fokus. Å kunne tilby gratis aktivitet for barn nå under NM er med å understreke vår og forbundets satsing på barn, sier NM-ansvarlig Eirik Gundersen fra Bergen Kickboxingklubb.

 

General Sekretær i Norges Kickboxing Forbund, Espen Lund, presiserer viktigheten av fokus på barn.

–Vi mener at vår aktivitet har en sunn og god pedagogisk plattform. Vår aktivitet er allsidig og er ment å skape et mangfold i idrettsmiljøet. Vi ser at våre aktiviteter fungerer og det ufarliggjør idretten vår, Kickboksing er gøy fordi vi har mye energi og entusiasme. Aktiviteten utfordrer –og barn er konstant på jakt etter utfordringer, der scorer vi full pott, forteller Espen Lund.

 

Landslagstrener Daimi Akin bekrefter tankegangen, vi kan ikke understreke nok viktigheten av allsidigheten i aktivitet for våre minste. Vi skal være arenaen hvor barna blomstrer –har de det bra her, blir de og er vår sunne hovedbase i framtiden. Det vil toppidretten nyte godt av, når den tid kommer.

 

Søndag 8. April braker det løs med Barneløftsamlingen del 2 for barneansvarlige i klubb og spesielt interesserte, det holdes på Hotell 33 i Oslo (se terminliste). Dagen før er det NKBF årsmøte på samme hotell.

 

Sparebankstiftelsen DNB ved Marcus Christensen setter pris på engasjementet Barneløftet skaper.