Aktivitet for Alle under Norges cup i Risør

Årets første Norges cup var lagt til Risør. Snø, is og bratte sørlandsveier satt ingen stopper for et flott arrangement med aktivitet for alle –på toppen av høyden over Risør.
Publisert: fredag 26. januar 2018

Glede - Lykke - Tøft - Kreativt - Hjelp.

Barneløftet

Årets første Norges cup var lagt til Risør. Snø, is og bratte sørlandsveier satt ingen stopper for et flott arrangement med aktivitet for alle –på toppen av høyden over Risør. I tillegg til å være stedet for årets første aktivitet, var også dette den offisielle kickstarten av Barneløftet, som er blitt mulig takket være Sparebankstiftelsen DNB.

 

Mer aktivitet

Et av hovedmålene til Barneløftet er å få mer og bedre aktivitet for barn i forbundet. Vi ønsker altså å ha et godt og solid tilbud til også de som ikke er gamle nok til å kunne delta som utøvere i et NC.

–Klarer vi å skape en aktivitet for unge (3-5, 6-9 og 10-12) hvor de kan hive seg på uten at det krever store forhåndskunnskaper så vil vi være en døråpner for nye inn til vår verden. Får vi nye innom så skal vi sørge for at de får en opptur, har det gøy, bli sett og at de mest av alt ønsker å komme tilbake. Klart det vil være av betydning for klubbene som ønsker vekst, sier Prosjektleder for Barneløftet, Per Andreas Ringsby.

 

Ballonger, spark og tegnekrok

Lørdag 20. Januar var det lagt opp til to treningsøkter for barn mellom 6-12 år. Barna ble utfordret på koordinasjon, balanse og samarbeid med verktøy som ballonger, hoppspark og deres egen fantasi. Aktiviteten ble holdt av Manuel Nordio og Anette Sexe med hjelp fra Victoria Solem. For barn som var under 6 år eller som ikke ønsket å delta på aktiviteten var det lagt ut et aktivitets-teppe med ulike oppgaver og tegnesaker. I tillegg til å være med på treningene hadde barna i Risør KBK forbedret og en heidundrende Musical Forms oppvisning full av kraft, stolthet og glede for aktivitet.

 

Ta barneaktivitet  mange steg videre

­–Deltagerne på Barneløftet seminaret tok seg også tid å komme opp i hallen for å se hvordan barneaktivitet under et NC kan se ut. Det er viktig at de som ønsker å være med å utvikle slik aktivitet er tilstede her for å kunne se hvilken glede og stolthet barna har av også å kunne delta på slike stevner. Slik at vi sammen kan se på hvordan aktiviteten kan bli bedre og noe barn i og utenfor vårt miljø ønsker å delta på. Sier Anette Sexe, aktivitetskoordinator i Barneløftet.

 

Under NC i Oslo 24. Februar, vil det også blir aktivitet for alle!