4 pointfightere på pallen

WORLD CUP, ITALIA: Det norske landslaget i pointfighting kjempet seg til tre sølv og en bronse i Bestfighter-turneringen i Italia.
Publisert: mandag 09. juni 2014

Tirill Nanett Bjørnestad Næss startet festen med å kjempe seg til finalen i -60 kg. junior. Ungjenta fra Pointfighter innledet med en usedvanlig jevn og tett kamp med ett poengs overvekt. Derfra gikk hun relativt komfortabelt til finalen, som hun dessverre tapte 11-7 for den regjerende italienske juniorverdensmesteren.

- Tross sin unge alder, er Tirill en veldig moden fighter. Hun er av typen som får ting til å se veldig lett ut, selv når hun kjemper helt i verdenstoppen. Et tap mot en verdensmester må vi tåle, og er veldig fornøyd med Titills sølvmedalje, sier landslagstrener Gjermund Nesland.

Han er også fornøyd med de andre norske landslagsjentene.

Monica Engeset tok sølv i -50 kg. Hun skapte spenning med veldig jevne oppgjør hele veien før hun måtte gi tapt i finalen. Sofia Reka Minda-Børdal i -65 kg. tok også en flott sølvmedalje, og Ina Grindheim (-60 kg.) kom på bronseplass i helgens World Cup.

- Pointfighterne våre presterer bra i helgen. Dette er en turnering med over 2000 deltagere, og alle de beste fighterne i verden er på plass her i Italia, forteller Nesland.

Videre har flere andre klubber også levert gode prestasjoner på matta i helga. Blant annet tok Madelen Søfteland fra Grimstad en sterk sølvmedalje i -65 kg. lettkontakt, Mariell Straume tok gull i grønnbelteklassen i -65 kg. Daniel Armando Fossan klarte det samme i herreklassen.

16 år gamle Joakim Ellingsen tok gull i -65 kg. kick light. En flott prestasjon av en junior utøver som slår alle seniorene. I veien mot finalen slår han ut 3 tøffe italienere før han vinner over Slovenia i finalen på en ganske klar seier.