Matpakke
Hva bør du vite?
Matpakka er fantastisk, med den har noen kriterier for at den skal være smart og variert. Matpakka vår trenger ikke være kjedelig, ensformig eller bestå av svette osteskiver på en tørr brødskive. Her kommer noen tips for å gi matpakkene dine nytt liv. Disse matpakkene skal gi både god energi og smake godt.
Kriterier for en god matpakke
- Enkel å transportere, og du kan ha matpakka i veska, sekken eller bagen
- Skal gi energi som varer
- Være et smart sammensatt måltid
- Gi et pust i bakken og gjerne være noe du gleder deg til!
Jeg vet jeg vet, du har ikke tid! Planlegg slik at du har det du trenger. Er det mulig å lage to på en gang? Hva med rester fra middagen? Har du matpakka klar slepper du å gå i butikken eller handle i kantina under lunsjpausen - mer tid til venner, hvile og måltidet.
Ta deg tid til å lage en god matpakke, det er den verdt!
Variasjoner
Matpakka er kanskje det måltidet, mulig etter frokost, som vi minst utsatt for variasjon. Den lages i all hast og blir fort litt kjedelig med tiden. Hva med å ha som mål å ha minst 3 forskjellige matpakker i løpet av uka. Varier pålegg på brødskivene, varier brødskivene med rundstykker, lefser eller pitabrød. Bruk rester fra middagen eller kanskje en rask omelett?
Pannekaker
Skikkelig digg lunsj
Grove pannekaker eller vafler kan brukes i stedet for brød i matpakka.
Har du et vaffeljern, så lag gjerne vafler av røren i stedet for pannekaker.
Oppskrift, ca. 8 pannekaker:
- 1,5 dl hvetemel
- 0,5 dl sammalt hvete, fint
- 1 dl havregryn
- 0,25 ts salt
- 5 dl melk
- 2 stk egg
Slik gjør du:
Bland mel, havregryn og en klype salt i en bolle og spe med halvparten av melken. Visp godt. Tilsett eggene og resten av melken. Visp til jevn røre. La røren svelle i ca. 10 minutter. Steking: Smelt litt smør i en varm stekepanne. Ha over en øse med pannekakerøre og fordel den utover panna. Stek til den begynner å bli tørr og snu den for å steke 1 minutt til på andre siden.
Fyll kan feks være:
- Skiver kalkun, kokt skinke eller spekeskinke eller vegetar varianter.
- Ost eller noen SS med fetaost om du vil ha en forandring eller hva med en smøreost?
- Skiver med paprika og agurk, noen salatblader setter fin farge på matpakka.
Tunfiskpålegg
God variasjon til matpakke pålegg. Super enkel, godt og kan oppbevares i kjøleskapet i noen dager!
Du trenger:
- 1 boks tunfisk (den du liker best, her har vi bruk tunfisk med tomat og basilikum)
- 2 ss rømme, yoghurt naturell eller kesam
- 1/4 rødløk, i småbiter
- Et par sylta jalapeño, i småbiter
- Salt/pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen alt og ha det i en tett boks til du skal spise det.
- Server f.eks på brødskive, rundstykke, polarbrød eller i en pastasalat.
- PS: smaker skikkelig godt med litt rød pesto under tunfiskpålegget på brødskiva.