Slo fra seg i senior-klassen

POINTFIGHTING: Junior-fighteren Tirill Nanett Bjørnestad Næss slo seg opp blant seniorene og tok sin første World Cup medalje i seniorklassen i helgen. Nå flytter hun til Irland for å forberede seg til VM.
Publisert: onsdag 29. april 2015

Ungjenta er yngste jente på landslaget, og har nå begynt å gjøre seg bemerket blant seniorene. I helgens World Cup i Østerrike, kjempet hun seg til en sterk bronsemedalje. Neste uke flytter hun til Irland for å gjøe seg klar til World Cup i Rimini, Italia i juni og junior-VM i Spania i august.

Engeset med 2 x bronse

Landslagsfighter Monica Engeset (Bergen) markerte seg også i samme turnering denne helgen. I løpet av sine 36 timer i Østerrike gikk hun ni kamper og endte opp med bronse i både 50- og 55-kilosklassen.

- Det var første gang jeg deltok her. Stevnet hadde høy standard, med alle de store navnene på listene. Pallen i - 50kg bl.a besto av både europamesteren, verdensmesteren og meg selv, forteller Monica.

Engeset gikk opp i 55 for å få ekstra kamper, og med hele 26 deltakere ble det en lang vei til pallen.

- Fra første kamp fikk jeg god matching og jeg følte virkelig at ting satt hele veien. Jeg må likevel se meg slått i semifinalen mot den italienske juniorverdensmesteren i denne klassen. Det er en close og og god kamp. Bronse i vektklassen over min egen er jeg veldig fornøyd med, understreker hun.

Vinner av denne klassen var senior Europamester Roberta Cavallaro, også fra Italia.

10 timer senere samme dag var det tid for å prestere i -50kg. Bergenseren fikk en enkel innledende kamp hvor hun vinner før fulltid. Hun klarte derfra å kjempe seg helt semifinalen også i denne klassen.

- Jeg kjenner likevel at jeg ikke er på mitt beste. Semifinalen visste jeg ble tøff, der møte jeg britiske Shannon Ryan, som jeg alltid går tette kamper med og her er det alltid den med marginene på sin side som vinner, forteller Monica

Hun går en god kamp, men etter eget utsagn mangler hun det lille ekstra for å dra den i land denne gang.

- Bronse også i -50kg, noe som i og for seg er en god prestasjon på et slikt stevne, men likevel bittert da jeg vet jeg kan slå henne. Shannon vinner denne klassen etter å ha slått ut både meg, regjerende europamester og regjerende verdensmester på veien.

Ett treff fra gull

Madelen Søfteland tok sølv i klassen -65 kg lettkontakt.  Etter å ha vært seedet første runde møter hun Tyskland i kvartfinalen.  Denne kampen styrer hun fra start til slutt og vinner 3-0 med overlegen poengscore 24-4 hos dommerene.

I semifinalen skulle hun ha møtt Østerrike. Men de ønsker ikke at utøveren skal møte Madelen i kamp, og velger å trekke utøveren sin fra semifinalen. I finalen møter hun deretter en merittert utøver fra Liechtenstein. Kampen er en jevn begge runder ,men det ender dessverre med et treff mer i favør Paulina Jarzmik som også vinner -60kg.

Linn Kristine Haugen møter europamesteren i +70kg i første kamp. Linn imponerer stort og gir briten tøff motstand begge runder. Hun tar initiativet fra starten av legger press på motstanderen. Kampen er lenge jevn, men briten legger inn et par temposkifter hvor hun sikrer seg poengene hun vinner med. Det ender med tap 3-0, men ble på ingen måte overkjørt av den langt mer erfarende motstanderen.

Erik Rafn Hansen vant sin første kamp i 63 kg mot en utøver fra England, men tapte i neste runde. I 69 tapte Erik mot David Pintore, en veldig rutinert og flink italliener.