Kostholdsløftet er underveis!
I fjor fikk vi støtte av Gjensidigestiftelsen til å starte opp og gjennomføre et omfattende kostholds arbeid i forbundet og som i hvert fall vil vare ut 2019.
Vi har nå gleden av å meddele at vi utvikler dette arbeidet i samarbeid med Sunn Idrett og Olympiatoppen. Sunn Idrett jobber med å øke kunnskap om kosthold og gleden for mat i idretten og de jobber mot unge utøvere, trenere og foreldre. NKBF setter stor pris i å få ta del i deres kunnskap og erfaring.
Våre kurs er ment å øke kunnskapsnivået for både ungdom, foreldre og trenere uavhengig om du er aktiv utøver eller mosjonist.
Tusen takk til alle som besvarte spørreundersøkelsen som ble sendt ut tidligere i år. Svarene er svært nyttige og vil være grunnlaget av hva kursene vil inneholde. Et godt sammensatt kosthold er viktig for å kunne bli en god kickboxer, men også som en helsemessig fordel for den enkelte. Derfor er vi svært glade for å kunne øke kunnskapen rundt dette tema i vårt forbund.
Noen av temaene som var spesielt ønsket er;
- hvordan spise før trening og konkurranse
- hvordan dette kan planlegges så presist som mulig
- hvordan kosthold kan formidles på en sunn måte til ungdom
- hvordan bruke kostholdet til å bli en bedre kickboxer samtidig som det tar vare på kroppen og gir en god helse
Har du lyst til å være første klubb ut?
Vi har som mål å arrangere første kurs oktober 2018 og vi ser etter en klubb som ønsker å være vertskap for det første kurset for ungdom og trener/foreldre. Vi vil da invitere andre klubber i samme område. Ta kontakt med Anette på kosthold@kickboxing.no og meld deres interesse. Kurset er kostnadsfritt.
I tillegg til kurs, ønsker vi å etablere anbefalinger og retningslinjer for vektregulering og vektklasser i NKBF, forslag til gode mattilbud under arrangementer av NKBF og å skape en overføringsverdi til samfunnet rundt kickboxing i forhold til helse, kosthold og fysisk aktivitet.
Norges kickboxing forbund ønsker å rette en stor takk til Gjensidigestiftelsen for muligheten en slik støtte gir.
Ha en god dag og spis godt,
Hilsen Anette N. Sexe. Prosjektleder for ”Kostholdsløftet”