Kaffesnurrer til far
Denne søndagen er det farsdag, og derfor en ypperlig mulighet for litt kvalitetstid med boller til far eller andre du setter pris på.
Et idrettskosthold bør være variert og inneholde nok nyttige næringsstoffer for å holde deg frisk og for at du skal kunne yte maksimalt når du trenger det. Allikevel er det også plass til «kosemat» nå og da. Derfor er denne ukens oppskrift kaffesnurrer eller kanelsnurrer om du liker det bedre.
Til Ca 20 stk boller trenger du
Ingredienser deig
1000 g hvetemel
5 dl melk
1 pk gjær
150 gram sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
160 gram smør
Ingredienser fyll
150 g smør
100 g brunt sukker
1 ss kakao
1 ss kaffepulver (kan sløyfes)
1 ts kanel
1 egg til pensling
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle med eltekrok og elt i ca. 10 minutter.
Tilsett smøret i terninger, og elt videre i ca 10 minutter.
Juster med vann/mel om nødvendig.
Dekk bollen og la den heve i ca. 1 time.
Rør sammen ingrediensene til fyllet.
Ha mel på benken. Kjevle ut deigen til en firkant på ca 50 x 50 cm.
Fordel fyllet, brett den ene siden inn mot midten, forså den andre siden. Du har nå tre lag med deig. Kjevle svakt på deigen, og del den opp i remser på ca 2 cm. Tvinn remsene og legg de på bakepapir.
La kaffesnurrene etterheve i ca 1 time.
Pensle med litt egg, og stek på 225 grader i ca 10-12 minutter.
Avkjøl på rist, og nyt.