Hjemmelagde rundstykker
Hjemmelagde rundstykker gir god næring, mestringsfølelse og fantastisk lukt på kjøkkenet!
Ønsker du finere eller grovere rundstykker kan du endre forholdet mellom fint og sammaltmel, bare vær obs på at deigen kan oppføre seg andelenes og kanskje trenger mer/mindre væske og heving.
Deilige hjemmebakte rundstykker
Du trenger:
200 gram siktet speltmel
400 gram sammalt speltmel
1 dl linfrø
3 dl vann
2,5 dl melk
En klype salt
25 g fersk gjær
+1 egg til pensling før steking.
Slik gjør du
Bland sammen alle ingrediensene til rundstykkedeigen i en bakebolle, har du en kjøkkenmaskin elter du deigen i 7-10 minutter med en eltekrok. Elter du forhånd bør du stå å kna en god stund (10 minutter +).
La deigen heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse, dekk til bollen med et lokk eller plast.
Ha litt mel på en kjøkkenflate og fordel deigen i ca 18-20 like deler. Rull de til boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. La de heve igjen i ca 45 minutter.
Perfekt for en kort løpetur ute, en bevegelighetsøkt foran TVen eller siste innspurt på eksamenslesingen.
Før de går i ovnen som er varmet opp til 225 grader, pensler du rundstykkene med ett sammen vispet egg. Strø gjerne også over seamfrø, linfrø eller gresskarkjerner på toppen.
Stek rundstykkene i ca. 15 minutter, men følg så de ikke blir brente. De skal være gyldne og ha en fin brunfarge også på undersiden.
Nyt varme med feks ost og agurk, eller avkjøl de og frys de ned til perfekte matpakkerundstykker
Lykke til!