Meny - Kickboxing.no

Finaleklare nordmenn i VM

  • Finaleklare nordmenn i VM
    Kristin Vollstad
  • Finaleklare nordmenn i VM
  • Finaleklare nordmenn i VM
  • Finaleklare nordmenn i VM
  • Finaleklare nordmenn i VM
  • Finaleklare nordmenn i VM
  • Finaleklare nordmenn i VM

Semifinaledag i VM i dag. Følgende nordmenn er finaleklare.

Kenneth Bruun / Publisert: fredag 27. november 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Tekst/Foto: Per A. Ringsby

Robert Paulsbyen:

Tungvekteren Robert Paulsbyen er nå finaleklar i Fullkontakt -91 Kg etter å ha vunnet over Islam Mutaliev fra Russland 0-3. Robert Paulsbyen viste publikum hva han var god for.

–At det skulle bli en tøff kamp det visste jeg fra før, vi møttes i world cupen i fjor.Jeg traff han med noen virkelige smeller, etter min eraring så skulle alt tilsi at han var på vei ned, men neida, han sto like godt. Ellers så hadde jeg god kontroll i alle runder, men jeg visste at det måtte måtte jobbes hele kampen ut. Jeg er utrolig lettet nå! Nå er det bare å nullstille med tanke på jobben i morgen, sier Robert Paulsbyen.

–Robert begynner i et høyt temp og setter seg fort i respekt, det ble toneangivende for kampen, forteller landslagstrener Daimi Akin. Finalemotstander blir Ihya Olcucu fra Tyrkia.

Fullkontakt -52 Kg
Kristin Vollstad (NOR) vs Monika Markowska (GBR)

Kristin er veldig sterk og skarp, kampene hennes blir lagt merke til og den engelske motstanderen fikk noe å tenke på. Finalekampen er valgt ut til å gå på en egen galla.

 

–Bare å få være med i VM er stort for meg og når jeg i tillegg har klart å jobbe meg fram til finale så er det stort og utrolig gøy! Jeg har gjort jobben min og det er fortjent, sier Kristin.

Det skal bli gøy og spennende å følge Kristin i finalen i morgen.

Lettkontakt -65 Kg
Madelen Søfteland (NOR) vs Vivien Wagner (HUN)

Det er imponerende å se Madelen i aksjon. Hun leverer til de grader og hun får en vanskelig oppgave til å se lett ut.

-Jeg er veldig fornøyd med dagens kamp. Møter en god motstander som har vunnet sine to innledende kamper overlegent. Jeg følte jeg klarte å følge planen og avbrøt med kontring når hun forsøkte å bygge opp angrep. Jeg fikk også plassert mange gode treffere med foten, og følte jeg hadde et godt fokus og overblikk. Jeg fikk godfølelsen i kampen, og gleder meg enormt til finalen, forteller Madelen Søfteland.

Pointfighting
-60 Kg  Monica Engeset (NOR) vs Bo Mangan (IRL)

–Semifinale i VM, nettet strammer seg til, forventninger og press er høyt, jeg kjenner jeg er redd for å tape, forteller Monica.

De har møtt hverandre i kamp mange ganger, det har alltid gått Monica sin vei.

–Planen var å sette i gang med trøkk fra starten av, jeg vet at hun normalt blir satt ut av det. Hun bruker gjerne en runde på å komme i gang. Vi går ut av runden med 0-0, etter full tid står det fortsatt uavgjort da med sifferene 3-3, da er det klart for ekstraomgang, at jeg ser hun begynner å bli sliten og stresset gir meg enorm drive.

Når runden er over står stillingen 4-4. Når slikt skal avgjøres så er ”sudden death” måten, første poenget vinner. Der tok jeg seieren! Resultatet ble 5-4. Det ble veldig spennende og jeg er fortsatt helt skjelven, forteller Monica.

–Vi gir beskjed til Monica om å presse motstanderen inn i ett hjørne og begrense bevegelsesmønsteretm, dette stresser Irske Bo Mangan, sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.

I morgen går Monica finale, dette blir en revansj fra 2013! Kamp Monica har ”gått” mentalt, en million ganger!

Fullkontakt -60 Kg
Jenna Puurunen (FIN) vs Thea Therese Næss (NOR) 1-2

Thea Therese Næss vant i dag semifinalen i Kickboxing VM. 

Hele kampen var jevn. Finnen er sterk og tett i guarden og det er vanskelig å lande gode poeng på henne. Samtidig er hun eksplosiv og rask i kontringene. Thea skulle ligge ute og rykke inn-ut, komme med kjappe bestemte angrep og flytte meg til sidene. Ikke minst å kjøre angrep med sidebevegelse.

–Dette ble en tøff og spennende kamp! Jenna er den tøffeste jeg har møtt i kamp til nå. I forkant var jeg supernervøs og fokuset ble å jobbe med tankene og selvtilliten og jeg måtte snakke med trenere og finne trygghetsfølelsen. Daimi sa noe som ble veldig viktig for meg der og da: Du må ville dette.  Jeg måtte tenke at dette er finalen- slik at jeg skulle klare å hente fram alt jeg hadde til siste slutt! Det er et brutalt game dette her, klarer du ikke å gi alt er det lett å ryke ut!, sier Thea.

 - Dette var en ekstremt spennende kamp som var helt jevn i tre runder, frem til siste sekund. Måten Thea gjennomfører kampen på, med det presset og forventingene som finnes rundt henne, er utrolig sterkt. Finnen er en svært vanskelig motstander men Thea klarer å holde hodet kladt gjennom hele kampen og finner de nødvendige åpningene i finnens ekstremt tette guard. En imponerende prestasjon av Thea, og vi er utrolig stolte av henne, sier landslagssjef Gjermund Nesland.

Finalemotstander i morgen er Lilia Sharapova fra Russland (kamp 3).

Kamphistorikk VM 2015

Thea Therese Vingmark Næss (NOR) vs Emilia Czerwinska (POL) 3-0
Jenna Puurunen (FIN) vs Thea Therese Næss (NOR) 1-2

Fullkontakt -63,5 Kg 
Milton B Gallareta (NOR) vs Kian Golpira (GER)

 

–Jeg har møtt tyskeren seks ganger før og nå har vi vunnet tre ganger hver. I denne semifinalen så var det bare en treff forskjell i løpet av totalt seks kamp-minutter. Hvis jeg møter han igjen så skal jeg legge enda mer press på han, da skal han ikke slippe unna. Jeg gleder meg til å se finalen i morgen, da får jeg også muligheten til å studere motstanderen, fordøye dagens kamp (2-1) og være klar til å ta han neste gang, forteller Milton Galarreta.

–Milton har hatt et veldig bra mesterskap med tøffe kamper og gode resultater. I semifinalen starter han de to første rundene veldig bra og leder kampen. I starten av siste runde får tyskeren inn flere spark og for et lite forsprang på Milton som han klarer å hente inn, men mangler dessverre det siste ene treffet for å få seieren. Men alt i alt så har Milton hatt en godt mesterskapet selvom finaleplassen uteble, sier landslagstrener Daimi Akin. 

Milton fikk sølv i EM i fjor og jeg har tatt ett steg opp til bronse i VM i år, det er utvikling.

Fullkontakt -70 Kg
Natalia Iurchenko (RUS) vs Birgit Øksnes (NOR) 2-1


Nok en medalje til Norge i Kickboxing VM. Birgit Øksnes fikk tatt ut det hun hadde i kraftanstrengelsene i denne kampen, hun ledet hele kampen fram til de siste sekundene, der kom et lite vendepunkt som gjorde at det kun var en duell som skilte. Det kan være små marginer i sporten og det fikk vi føle på i dag. Med kraft, vilje og gode kombinasjoner så klarte Birgit å senke motstanderen sin hele tre ganger, men Natalia var sterk, pågående og hadde en egen evne til å komme tilbake.
–Jeg har jobbet meg fram til semifinale i VM og tar med meg bronse hjem, det er ikke alle som får oppleve det. Jeg er ei jente som går fint og kontrollert, men har litt Pippi Langstrømpe i meg. Jeg gleder meg til å komme hjem og starte opp trening mot nye mål, sier Birgit.


comments powered by Disqus