Meny - Kickboxing.no

VM-rapport for pointfighting dag 2

  • VM-rapport for pointfighting dag 2
    Monica Engeset
  • VM-rapport for pointfighting dag 2

Tre av fire norske pointfighere kjempet seg til videre avansement i dag. Kun ett poeng skilte Norge fra å få med alle dagens utøvere videre i mesterskapet.

Kenneth Bruun / Publisert: onsdag 25. november 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Tekst: Gjermund Nesland/Per A. Ringsby
Foto: Per A. Ringsby

Monica Engeset mot Alexandra Dimitrova (Bulgaria)
Pointfighting -50 kg - kvarfinale
Monica er seedet inn til kvartfinale grunnet sitt sølv i sist VM. Her møter hun Alexandra Dimitrova fra Bulgaria. Dette blir en svært jevn kamp hvor begge utøverne er bevisste på den andres styrker. Her blir det derfor en jevn stillingskrig gjennom tre runder som ender 3-3. Kampen må derfor ha en ekstraurunde for å avgjøre vinneren. I denne runden  er det Monica som er skarpest og mest rutinert og scorer rundens eneste poeng. Monica vinner dermed thrilleren 4-3.

– Presset er stort og det er "make it or break it». Jeg møtte en veldig god bulgarsk motstander som jeg ikke hadde noen erfaring med fra før. Når jeg gikk ut på matta for min første kamp i mesterskapet så var jeg preget av det. Jeg hadde en plan om å være offensiv i starten, men det ble jeg straffet på og jeg fikk poeng mot meg. Løsningen var å safe med kontringer, forteller Monica Engeset.

–Dette ble en tett kamp, Monica prøvde sin strategi, fikk spenning i kampen og klarte å avgjøre når det var som viktigst, sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.

Det var uavgjort til full tid og det hele ble avgjort på ekstraomgang. Monica gjorde kampen mye mer spennende enn nødvendig, men halte i land seieren med ett treff ekstra.

Neste motstander for Monica er hjemmefavoritten Bo Mangan (IRL).


Eirik Rafn Hansen mot Jonathan Rubilar Rubilar (Chile)
Pointfighting -74 kg - innledende kamp
Eirik møter en rutinert utøver fra Chile i sin åttendelsfinale. Begge utøverne har gode beinteknikker og benytter disse mye i løpet av kampen. Kampen er jevn hele veien med 2-2 i poeng etter første runde og 5-4 til Chile etter andre runde. Mot slutten av tredje runde begynner chileneren å bli sliten mens Eirik klarer å opprettholde eksplosiviteten i sine angrep, og klarer dermed å ta ledelsen mot slutten av kampen. Eirik vinner dermed 8-6 i en spennende kamp og er klar for kvartfinale mot USA.

– Jeg var selvsikker og fokusert når jeg gikk ut på matta, men det ble en kamp hvor viljestyrken min måtte prøves, forteller Eirik.

–Det blir en meget tøff kamp som måtte løses, etter første runde står det likt (2-2) og etter andre runden så ligger Eirik under poengmessig (5-4). I tredje runde så blir Eirik sparket ned av ett kraftfullt spark i ribbena hvor han har slitt med ett brudd siste halvåret, det begynte å bli litt mange variabler, sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.

I tredje runde viser Eirik hva han er god for, tiden begynner å bli knapp og han er lettere svekket av skade.

– Jeg øker presset på motstanderen og henter inn poeng, vi står likt poengmessig og er asjur, Jeg klarer å plassere et spark i hodet på han, dette blir det avgjørende treffet som gjør at jeg klarer å snu kampen, helt på tampen. Jeg er veldig fornøyd med min debut i et senior mesterskap, sier Eirik.

Landslagssjef Gjermund Nesland synes det var en spennede åttenedelsfinale som endte 8-6 i norsk favør. I kvartfinalen står verdensstjernen Jack Felton fra USA.


Milad Henriksen mot Gaurav Koshaley (India)
Pointfighting -63 kg - innledende kamp
Indieren stilte ikkje til kamp og Milad vann på WO.

Johan Hjelmervik mot Erdal Hasturk (Tyrkia)
Pointfighting -69 kg - innledende kamp
Dette blir en jevn kamp hvor Johan møter en tyrkisk utøver som er flink med sidespark offensivt og defensivt.  Johan kommer ikke skikkeleg igang med sine finter og angrep og blir derfor ofte truffet av spark når han forsøker å angripe tyrkeren. Johan ligger under store deler av kampen men klarer å hente inn tyrkerens ledelse i tredje runde, men 25 sekunder før slutt får tyrkeren inn et poeng og en ledelse som han klarer å holde frem til slutt. Det blir derfor et knepent tap 8-7 for Johan.

– Det ble utfordrende å finne ut av avstanden. Det ble til tider litt kaos i kampen og det var vanskelig å få etablert gode angrep. Jeg har absolutt potensialet til å skulle løse slike situasjoner, men slik ble det ikke i dag. Nå skal jeg hjem å fortsette treningen og utvikle meg videre, jeg kommer sterkere tilbake!, sier Johan Hjelmervik.

– Det ble tap med kun ett poeng differanse og det helt på tampen av kampen, mesterskapet er over for Johan men vi ser framover og gleder oss til det vi har i vente, sier landslagstrener Gianpaolo Calajò.


comments powered by Disqus