Meny - Kickboxing.no

Dommerkurs på nett

  • Dommerkurs på nett
    DOMMERKURS: Dommerstanden ble utvidet i Trondheim denne helgen. (Foto: Privat)

NKBF har utviklet et nytt nettbasert dommerkurs som ble testet ut for første gang i helgen.

Kenneth Bruun / Publisert: tirsdag 24. mars 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Det ble for første gang gjennomført dommerkurs med et nytt nettbasert teorikurs. Deltakerne meldte seg på kurset, og tok teorien på nett. Deltakerne kunne på denne måten ta teorien når det passet best for dem, og kursholder kunne rette eksamenene fortløpende.

Helt nettbasert er ikke kurset. Praksisen må fortsatt holdes fysisk, og i helgen foregikk den i Trondheim.

Resultatene fra teoriprøvene var veldig bra, og en av deltakerne fikk full score (Tom Andre Pettersen, Stjørdal)!

- Erfaringene og tilbakemeldingene fra teoridelen er svært positive, så dette er noe vi kommer til å videreutvikle med flere eksamensoppgaver og moduler, forteller dommeransvarlig i NKBF, Roger Ramstad.

Den praktiske delen av kurset ble holdt av Kim Kristoffersen og Ramstad. Det ble gitt en innføring i de forskjellige nettbaserte løsningene NKBF benytter; dommerportalen, stevneportalen (med påmeldinger, dommeruttak, rydding i vektklasser osv), innveiing, kampoppsett/stevnerun/sekretariat.

De fleste fikk selv prøvd seg på innveiingen. Det ble videre gitt en opplæring i oppgaver før kampstart (oppsett sekretariat, dommerutstyr til matte/ring osv). Det ble gjennomgått praktiske oppgaver (lovlige teknikker, treffpunkt, PDs oppgaver under kamp osv). Dagen ble avsluttet med dømming og styring av scoreboard.

- Poengdømmingen var overraskende bra til å være første gang, og antall treffere var svært lik blant dommerne. Det var totalt 27 deltakere som tok både den teoretiske og den praktiske delen av kurset, forteller en fornøyd Ramstad.

Samtlige bestod kurset, og er nå D-lisensierte dommere i NKBF.

- Gratulerer! Dette lover godt for den fremtidige dommerstanden i midt-norge. Vi håper at vi vil se flere av våre nyutdannede dommere i hvit skjorte de kommende årene, understreker Ramstad.


comments powered by Disqus