Meny - Kickboxing.no

Stor Kickboxing-aktivitet på det nye året

  • Stor Kickboxing-aktivitet på det nye året
    Kickboxing-skole: Nidaros Kickboxing inviterte til Kickboxing-skole i romjulen.
  • Stor Kickboxing-aktivitet på det nye året
  • Stor Kickboxing-aktivitet på det nye året

Klubber og forbund er allerede i gang med mye aktiviteter på det nye året. Det er gjennomført kickboxing-skole, treningssamling, og på tapetet står Østlandsstevne og Norgecup i Tromsø.

Kenneth Bruun / Publisert: fredag 16. januar 2015

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Norges Kickboxingforbund er veldig fornøyd med tiltak og aktiviteter på slutten av fjoråret og starte av det nye året. Her er noe av det som har skjedd i det siste:

NKBF-samling i Kristiansand

I nyårets første helg har det vært NKBF samling i Kristiansand. Samlingen startet fredag 02.01 på Kristiansand kamsport senter. Med de beste fasiliteter i senteret ble det avholdt 5 økter i løpet av den helgen.

Innholdet i samlingen varierte fra økt til økt, vi var innom flere felt:

  1. Bevegelse, finter, rykk.
  2. Direkte angrep/kontra angrep.
  3. Unnvikelser og innganger etter disse.
  4. Sparring.

I løpet av helgen hadde 31 deltagere fra 3 klubber (Grimstad, Kristiansand, Fana) vært innom samlingen, noe vi er svært fornøyd med.

Helene B Fredheim, kickboxing ansvarlig ved Kristiandsand kampsport senter var veldig fornøyd med samlingen:

- Det var en fantastisk måte å starte det nye året på, med en kickboxingsamling med Morten Saksvik og den kunnskapen han besitter. Samlingen ga både meg og de andre deltakerne motivasjon og inspirasjon inn i starten på det nye året, forteller Helene.

På kickboxingsamlingen var det stor spredning i både alder og nivå.

- Etter tilbakemeldingene jeg har fått, har alle deltakerne hatt et stort utbytte av helgen. Konkurranseutøverne fikk nyttige innspill til hvordan de kan utvikle seg videre, mens andre med mindre erfaring med sparring ga tilbakemeldinger om at de ble tryggere på å sparre.

- Sist men ikke minst er jeg utrolig glad for at vi gjennom denne helgen har blitt bedre kjent med Grimstad K.B klubb, og håper vi kan dra mer nytta av hverandre fremover. Avstanden er kort, men det måtte en bergenser til for at vi skulle bli kjent, avslutter Helene.

Kickboxing-skole i Nidaros

Nystartede Nidaros Kickboxingklubb arrangerte kickboxing skole for barneskole elever i Trondheim i romjulen.

- I forkant har vi igjennom Ulf hos Fighter Sport ordnet med to utstyrs pakker med visir på hjelmen. Alle deltagere fikk tannbeskytter og bandasje, forteller Lars Danial Gruvman hos Nidaros.

Kickboxing skolen var 29-30. desember fra kl 10 - 15 begge dager.

- På denne tiden snakket vi om hva kickboxing er, hvilke holdninger vi ønsker og en god del om sikkerhet. Det ble også delt ut frukt til de som ville ha.

Dag 1 gikk mest til slag og spark i lufta og på pute uten kombinasjoner. De gikk igjennom rette støtt, frontspark og rundspark. Noe deltakerene tok utrolig fort.

- For å bryte opp så det ikke skulle bli for kjedelig bruke vi også en god del lek. Som f.eks. stiv heks, ku vekting og kanonball. Ble man tatt skulle man igjennom rette støtt og frontspark og rundspark med begge ben, forteller Lars Daniel.

Dag 2 var det duket for kombinasjoner på pute. Oppgaver sammen to og to med fokus på teknikk og kontroll. De unge utøverne fikk smake litt på Musical Forms, og de avsluttet dagen med lett sparring i pointfighting og lett kontakt.

- Deltakerene var veldig disiplinert. De lærte utrolig fort og behandlet hverandre meget pent. Vi hadde ingen skader, blåmerker, skrubbsår eller vannblemmer, konkluderer Gruvman.

Etter kickboxing skolen var både trenere og deltagere utslitt. Det var to dager med mye morro. Og det har tydelig gitt mersmak. Flere av deltagerne ønsker å fortsette med kickboxing.

Flere januar-aktiviteter

Neste på plakaten i januar er Østlandsstevne i regi av Horten Kickboxing og Norgecup i Tromsø. Les mer om begge aktivtetene på Terminlisten.


comments powered by Disqus