Meny - Kickboxing.no

Europamester!

  • Europamester!
    Europamester Tom Eirik Steinsland (Foto Per Ringsby)

EM KICKBOXING: Vi har i dag fått en ny, norsk europamester. Tom Eirik Steinsland vant EM finalen i veteranklasse i Pointfighting.

Kenneth Bruun / Publisert: fredag 21. november 2014

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Tom Eirik som deltar i grenen Pointfighting -84 Kg for veteraner hadde ingen store problemer med å dra i land seieren 15-12 mot engelske Darrel Merryweather. Det ble tre runder med action.

- Han scoret to flotte to-poeng-teknikker med spark til hodet, som var med på å gi han kontrollen over kampen. 

Taktikken fungerte godt, det var viktig å ikkje ta unødvendige sjanser offensivt, da det fort kunne straffe seg. På tross av at det er veteranklasse ble dette en svært fartfylt finale med høyt tempo. 

- Tom Eirik har vært i Norgestoppen i kickboxing i rundt to tiår og har konkurrert internasjonalt omtrent like lenge. Det er utrolig gøy at han endelig lykkes på mesterlig vis internasjonalt. Dette har vært en svært bra gjennomført mesterskap av Tom Eirik, sier landslagssjef Gjermund Nesland.

- Taktikken fungerte godt. Jeg var litt aventende og testet reaksjon hans litt i starten. Jeg fikk inn et velplassert spark til hode på han og det gav full uttelling hos dommerne, det gav meg forspranget jeg trengte. Dette er en drøm for meg, det er tidkrevende og utfordrende å få kabalen til å gå opp med jobb som elektroingeniør.

- Jeg er veldig takknemelig for mine treningskamerater i klubben Pointfighter for god oppfølging frem mot EM, uten dere vil det ikke vært mulig, sier vår nybakte nybakt veteran Europamester.

Kamphistorikk i EM 2014:

Kvartfinale
Tom Eirik Steinsland vs Gabor Mayer (Ungarn). 12-2

Semifinale
Tom Eirik Steinsland vs Andreas Pertl (Østerrike). 10-7

Finale
Tom Eirik Steinsland vs Darrel Merryweather (England). 15-12


comments powered by Disqus