Meny - Kickboxing.no

Øksnes er europamester

  • Øksnes er europamester
    _MG_7657
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester
  • Øksnes er europamester

EM KICKBOXING: Birgit Reitan Øksnes (30) fortsetter dominansen i -70 kg. I dag ble hun europamester i fullkontakt kickboxing.

Kenneth Bruun / Publisert: lørdag 25. oktober 2014

PRESSEBILDER:

Biler fra kampene til Birgit Reitan Øksnes kan lastes ned og benyttes fritt. Krediteres Kenneth Bruun, Kickboxing.no
Last ned bilder her


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Birgit følger landslagsvenninna Thea Therese Vingmark Næss opp på toppen av pallen i dagens årets europamesterskap når hun vinner en stor seier mot russiske Irina Gavrilova i damenes nest tyngste vektklasse.

- Jaaa, utbryter hun i ringen etter kampen og vet hun har seieren sikret. Birgit flyttet til Oslo for å satse alt på kickboxing. Det har nå resultert VM gull i fjor og nå et EM-gull. Samlingen begynner virkelig å bli komplett.

Russiske Gavrilova kommer inn i ringen med en enorm rekkevidde. Det til tross, Birgit vinner samtlige runder i dagens finaleoppgjør - noe hun har gjort i hele mesterskapet.

- Dette er resultatet av et godt samarbeid med Daimi. Vi var enige om en strategi, og den klarte jeg å holde nesten hele kampen - takket være han, sier Øksnes til Kickboxing.no.

Russeren prøvde å jobbe med lange spark, men jenta fra Steinkjer klarte å bevege seg rundt og kontre med gode slagserier. Det ble klinsjing et par ganger i andre runde hvor russeren prøvde å sette opp tempoet, resten gikk Birgits vei.

- Birgit er en stor fighter, og i dag viser hun styrke i en tøff vektklasse. Nå gleder vi oss til proffkamper, VM og Combat Games, sier landslagstrener Daimi Akin.

Birgit er ikke like rask til å se fremover, men vi skal ikke se brt fra at vi vil se henne i flere år fremover.

- Akkurat nå skal jeg slappe av og nyte gullet, foreløpig har jeg ikke tenkt lenger frem, sier Birgit før hun må haste avgårde til dopikontroll.

Norge reiser hjem fra mesterskapet med t gull, to sølv og tre bronsemedaljer fra årets europamesterskap.


comments powered by Disqus