Meny - Kickboxing.no

Norske fightere avanserer etter EMs første dag

  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag
    AVANSERER: Milton Barrios Galarreta avanserer etter åpningskampen i EM.
  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag
  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag
  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag
  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag
  • Norske fightere avanserer etter EMs første dag

EM Kickboxing: Milton Barrios Galarreta og Roy Wischmann avanserer videre fra åpningsdagen i EM med to solide poengseire.

Kenneth Bruun / Publisert: tirsdag 21. oktober 2014

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Fotos: Kenneth Bruun

Landslagsfighter Milton Galarreta fra Bergen Kickboxing møtte franske Gunther Julien i stevnets aller første kamp. Han sørget for en fin start for den norske troppen med 3-0 seier.

- Milton hadde god kontroll hele veien. Franskmannen var tøff og holdt unna en stund, men når Milton finne riktig avstand og øker presset på Julien, så er vet vi at motstanderen får det vanskelig. Det skjedde også i denne kampen, og vi vinner komfortabelt, forteller landslagstrener Daimi Akin.

Akin understreker også at bergenseren har hatt en fin trekning, og kan nå hele veien i dette mesterskapet.

- Vi er fortsatt på dag 1, og det er et mesterskap hvor alt kan skje. Men statistisk sett så er vi bedre enn de nasjonene Galarreta har på vei frem til en eventuell finale, forteller en fornøyd landslagstrener.

Wischmann videre i Low Kick

Low Kick har vist seg å bli en populær gren, og er faktisk den største i dette mesterskapet. Roy Wischmann, også han fra Bergen Kickboxingklubb, deltar her i -71 kg. Han er en av tre utøvere i den norske troppen som ikke har en fast plass på landslaget. Det hindrer ikke Wishmann, som vinner en fin 3-0 seier mot Tihomir Vranjic fra Kroatia.

- Roy hadde nok litt mesterskapsnerver på starten, og lå under etter første runde mot kroaten. Heldigvis finner han roen og overtar de to neste rundene og får en fortjent seier av samtlige poengdommere, konkluderer Daimi Akin.

Bergenseren fikk en smell i låret, men med kyndig fysiterapi på hotellrommet etter kampen, er han klar for kvartfinale mot Francesco Vaccaro fra Italia..

Åpnet på spansk vis

Årets europamesterskap, som går i vakre Bilbao i Spania, ble åpnet på ekte baskisk vis. En lokal muskelmann løftet 200 kilos murklosser foran øynene på de 500 påmeldte fighterne og WAKO-ledelsen (World Association of Kickboxing Organizations).

Vår egen Espen Lund, som er fungerende WAKO-president, ønsket alle velkommen i sin åpningstale.

To nordmenn i ringen onsdag

Raymond Straume (-75 kg. fullkontakt) fra Fana Kickboxingklubb, skal først ut av to nordmenn i morgen. I morgendagens kamp nr. 15 møter han tyrkiske Yasin Pamay. Deretter er det tungvekternes tur når Robert Paulsbyen (-91 kg.) fra Fighter Kickboxingklubb skal til dyst mot Andrija Lekic fra Kroatia i dagens nest siste kamp (nr. 28).

- Jeg ser frem til begge disse kampene, forteller Daimi Akin.

- Begge utøverne har vist meget bra takter i oppkjøringen til mesterskapet, og jeg tror vi har en god sjanse i begge disse kampene. Statistisk sett er vi bedre enn begge disse nasjonene, selv om det skal nevnes at jeg kjenner ikke disse to motstanderne så godt, forteller Daimi.

Uansett, Norge stiller som vanlig med en bra tropp hvor alle utøverne har ambisjoner om å nå en pallplassering.

- Ja, vi er veldig godt forberedt til dette mesterskapet, avslutter en selvsikker Daimi Akin.

Norsk dommer

Norge er ikke representert kun med flinke utøvere og president i WAKO. Også i dommerstaben finner vi en nordmann, nemlig ringreven Tom-Rune Bertelsen. Drammenseren er på plass i både K1 og Low Kick.

- Ja, denne gangen må jeg holde meg unna fullkontakt-ringen siden Norge har så mange fightere med i den grenen. Jeg hadde nok klart å holde meg nøytral, men det greieste er nok allikevel at jeg lar andre nasjoner dømme landslaget vårt, sier Bertelsen til Kickboxing.no.


comments powered by Disqus