Meny - Kickboxing.no

Espen Lund fortsetter som President i WAKO

  • Espen Lund fortsetter som President i WAKO
    PRESIDENT: Espen Lund fortsetter som fungerende President i WAKO.

WAKO: Vår egen Espen Lund fortsetter i minimum ett år til i sjefsstolen i det internasjonale kickboxing-forbundet, WAKO. Det ble avklart på styremøtet i Italia denne helgen da nordmannen fikk fortsatt tillit som fungerende President.

Kenneth Bruun / Publisert: torsdag 12. juni 2014

WAKO


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

For et og et halvt år siden ble WAKO-president Ennio Falsoni rammet av sykdom. Espen Lund ble valgt inn som fungerende President og har vært det siden april 2013. Et verv han har vist seg verdig.

Under World Cup, Bestfighter, i Italia denne helgen valgte styret i WAKO å ikke ha President valg under årets generalforsmaling siden ordinært valg vil være neste år, iht tingperioden styret er valgt til. I tillegg er nye ”lov” for WAKO under utarbeidelse og i den forbindelse vil antagelig styekonstruksjonen annerledes og derav blir det valg på hele styret. Lund ble derfor bedt om å sitte et år til med vervet, noe han takket ja til.

- Jeg fikk full tillit og "handshake" fra alle representanter i helgen. Opprinnelig var det snakk om et halvt år som fungerende President. Nå blir det to og et halvt år, forteller en fornøyd Espen Lund til Kickboxing.no.

Det første året har ikke vært en lett innkjøringsfase for Lund.

- Å komme inn etter Falsoni, som har sittet ved roret i 30 år, er ingen enkel oppgave. Det har vært mye politikk og maktposisjonering, som det skal være på dette nivået. Etter helgens møte er det duket for ro og full fokus på oppgavene dette vervet medfører, understreker Lund.

Som fungerende President har Espen Lund vist at han fortjener tilliten som ble vist han denne helgen. I løpet av sin tid som fungerende President har han blant annet fått ledet WAKO inn i det gode selskap hos IWGA (International World Games Association).

I tillegg er Lund styremedlem i SportAccord, som jo også medfører den del arbeid.

- Dette arbeidet er særdeles intressant da jeg driver direkte med utvikling. Gjennom dette vervet er jeg også med i styringsgruppen for videre utvikling av SportAccord Convention og SportAccord IF Forum, forteller Lund.

Neste høst skal det gjennomføres valg av ny WAKO President. Frem til da er det Norge som sitter i sjefsstolen i WAKO. Lund selv trekker på skuldrene og sier han pr. nå selv ikke stiller til valg.

Om det er helt sant vet vi ikke. Svaret får vi neste høst...


comments powered by Disqus