Meny - Kickboxing.no

Kickboxing akseptert i World Games

  • Kickboxing akseptert i World Games
    I DET GODE SELSKAP: Landslagstrener Daimi Akin gleder seg over nye sportslige utfordringer etter at kickboxing er innlemmet i IWGA. (Foto: Kenneth Bruun)

Kickboxing ble nylig akseptert som medlem i The International World Games Association (IWGA). Dette er en stor annerkjennelse av sporten hvor Norge har flere av verdens beste utøvere.

Kenneth Bruun / Publisert: torsdag 8. mai 2014

Kickboxing og IWGA:


Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Innlemmelsen i organisasjonen i april i år betyr at Kickboxing også kommer med i neste World Games i Wroclaw, Polen. Landslagstrener Daimi Akin er henrykt over dette og utdyper:

- Det betyr at vi nå er medlem og har stemmerett i World Games. I tillegg er vi tatt med som Invitational Sport i neste World Games i Wroclaw i Polen i 2017. Da blir vi på en måte med på det offisielle programmet. World Games er anerkjent som de ”lekene” som er høyest rangert eller OL, for idretter som ikke er med i OL, forteller Akin.

Kickboxing blir med i det offisielle programmet under lekene i 2021.

World Association of Kickboxing Organizations (WAKO), som Norges Kickboxingforbund (NKBF) er en del av, har jobbet aktivt de siste årene for å bli en del av IWGA. WAKO ledes i dag av norske Espen Lund (fungerende President).

- Vi ble akseptert med 26 av 36 stemmer under den årlige samlingen 7 april i Belek, Tyrkia, forteller Espen Lund som er veldig fornøyd med at WAKO taes opp som IWGAs 37. organisasjon.

- På linje med OL

Landslagstrener Daimi Akin har ledet Norge frem som en av verdens beste nasjoner i fulkontakt kickboxing. Han er også høyt respektert i WAKO, noe som ble bevist da han nylig ble valgt inn som leder av WAKO IF og WAKO EU Coaches Committee. Nå ser han frem til enda større sportslige utfordringer med deltagelse i World Games.

- Lekene har en enorm ramme og vi gleder oss til å konseptuere dette. World Games har deltagelse fra mange land og det er de nasjonale olympiske komiteene som sender idrettene og utøverne som er kvalifisert. Dette er jo på linje med hvordan man gjør det i OL, forteller Espen Lund.

Det å bli tatt opp i SportAccord og få delta World Combat Games var et stort steg for Kickboxing. Og World Combat Games lekene i Beijing var det aller største som utøverne og vi i trenerteamet har opplevd.

Se promovideo for World Games 2017:

- Forventningene til World Games blir derfor enda større siden disse lekene er anerkjent som de lekene som er høyest rangert etter OL. Vi gleder oss allerede, jubler landslagstreneren.

IOC neste?

Espen Lund har satt seg store mål, og ser ikke bort fra at IOC blir neste for Kickboxing.

- Alle vil delta i de Olympiske Leker, alle vil være en del av IOC. Du vet aldri hva som skjer nå, forteller Lund på WAKOs offisielle hjemmeside.


comments powered by Disqus