Meny - Kickboxing.no

VM i kickboxing

 • VM i kickboxing
  Andreas Lødrup. / Foto: Per Andreas Ringsby (team.norway@kickboxing.no)
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing
 • VM i kickboxing

Landslagene fikk totalt tre gull, tre sølv og fire bronse, 43 nasjoner deltok i mesterskapet. Norge er nå ranket som nummer 2 i verden i fullkontakt. Kun Russland er foran. Det har aldri vært flere deltagere i grenen noen sinne.

/ Publisert: onsdag 25. november 2009

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

29.11-09
Norges Kickboxingforbund gjorde stor suksess i VM. Mesterskapet ble holdt i Lignano, Italia.
Fordelt på tre grener fikk Norge 10 medaljer på 14 utøvere. Tre gull, tre sølv og fire bronse.

Seks norske utøvere er automatisk kvalifisert til Combat Games i Beijing, kampsportens OL. (Dale, Abrahamsen, Lødrup, Kvatningen, Næss og Sørlie)

Norge er nå ranket som nummer 2 i verden i Fullkontakt. Russland er nr. 1

Semikontakt:
Gull Eirin Dale, Bergen/BKK
Bronse Ida Abrahamsen, Porsgrunn/Fighter

Fullkontakt
Gull Andreas Lødrup, Fredrikstad/Fighter
Gull Thea Næss, Oslo/Fighter
Sølv Kvatningen, Trondheim/Fighter
Sølv Mette Solli, Molde/Fighter
Sølv Tonje Sørlie, Bergen/Champions
Bronse Birgit Øksnes Steinkjær/Fighter
Bronse Cathrine Fonnes, Bergen/Champions

Musical Forms
BronseAnette Sexe, Oslo/Fighter

Landslagstrener semi: Gianpaolo Calajò
Trener assistent: Morten Saksvik
Landslagstrener full: Daimi Akin
Trener assistent: Christian Galvez
Landslagssjef: Per Andreas Ringsby

Fysio: Erik Iversen

VM finaler –Lignano, Italia
Andreas Lødrup ble Verdensmester-75 kg Andreas Lødrup - Azamat Nurpeisov, Kazakstan.

Andreas Lødrup vant akkurat finalen i fullkontakt -75 Kg. Kazaksthaneren ledet etter første runde, det var uavgjort etter andre runde og Andreas kommer sterkere i tredje runden, nok til at det blir en splittet avgjørelse 2-1.
Dette er en sterk opplevelse, med tanke på den tøffe veien Andreas har gått, så er dette helt spesielt. Han har slått :POL UKR RUS KAZ, de desidert beste nasjonene igjennom alle tider, forteller landslagstrener Daimi Akin.

-Han er en sann mester, mesterens mester, sier landslagssjef Per Andreas Ringsby.


Christian Kvatningen, Mette Solli og Tonje Sørlie fikk begge Sølv

Thea T Næss er verdensmester i fullkontakt Kickboxing.Med en motstander som er intens og aggressiv så er dette et tøft oppgjør.
Tyrkeren er sterk og pågående og presser Thea hardt.
-Det er imponerende at Thea ikke legger seg på samme nivå, men klarer å holde hode kaldt og kjøre sitt løp, dette avgjør kampen, som til tider er jevn. sier landslagstrener Daimi Akin.
Norsk seier 3-0.
-Thea kunne ikke gjort noe annerledes, hun løste oppgaven på en perfekt måte, sier landslagssjef Per Andreas Ringsby.

Finaletider søndag:
-52 kg Mette Solli - Sandra Drabik, Polen. (Kamp nr 3. Antatt kl. 12:26)

-56 kg Tonje Sørlie - Valeriya Ishakova, Russland. (Kamp nr 4. Antatt kl. 12:39)

-60 kg Thea Therese Næss Finale - Gòzde Bayeri Arican, Tyrkia. (Kamp nr 5. Antatt kl. 12:52)

-71 kg Christian Kvatningen - Nikolay Osobsikiy,Ukraina. (Kamp nr 1. Antatt kl. 14:49)

-75 kg Andreas Lødrup - Azamat Nurpeisov, Kazakstan. (Kamp nr 15. Antatt kl. 15:02)


28.11-2009

Eirin Dale fra Bergen Kickboxingklubb ble i dag verdensmester i semikontakt Kickboxing.

Se bt.no herLandslagsutøver Eirin Dale (-55 kg) er første norske utøver uansett kampsport som har kvalifisert seg til Combat Games.
Finalen i dag mot italienske Luisa Gullotti, som er regjerende World Cup vinner ble en jevn kamp. Etter tre runder står det uavgjort 8-8. Eirin må så ut i en ekstrarunde på ett minutt. Også etter denne er runden er det uavgjort, nå 9-9. Dermed må det hele avgjøres på sudden death (golden goal – første poeng vinner). Eirin trekker det lengste strået og kan utropes som verdensmester, forteller klubbtrener Kim Waardal.
- Jeg er meget stolt av det Eirin presterer i dag. Hun går sin andre finale i et VM, av to forsøk. I dag var det vår tur og gleden var enorm etter en nervepirrende kamp, sier Kim Waardal.

Fullkontakt
Dagens første kamp måtte Mette Solli (-52 kg) gå. Dette var en kvartfinale, hun møtte Anastasia Pontika fra Hellas. Grei skuring for Mette og seier med enstemmige dommersifre 3-0. Mette måtte i ilden igjen i kveld og gå sin semifinale, motstander kom i fra Tyrkia, Yeliz Koblay. Tyrkere er ustrukturerte i stilen og veldig pågående, dette taklet mette bra og får seier 3-0.
Mette er nå klar for finale mot Sandra Drabik fra Polen.

Tonje Sørlie (-56 kg) knuste dagens første motstander totalt, blodig og fæl måtte Zeljana Pitesa fra Kroatia se seg slått 3-0. I sin andre kamp for dagen var det franske Roxane Lasczak som stod for tur. Norsk seier.
Tonje er klar for finale mot russiske Valeriya Ishakova.

Thea Therese Næss (-60 Kg) fikk engelsk motstander i sin kvartfinale. Thea jobber strukturert og med bra kraft i teknikkene. En bra gjennomført kamp og seier 3-0 til Thea over Lydia Durkin. Neste kamp for Thea som også er stevnedagens siste er mot franske Guilpin Severine. Dette er et meget tøft og spennende oppgjør og kampen ligger på vippen, men alle dommere blir enige og kampen ender 3-0.
Finale blir mot Gòzde Bayeri Arican fra Tyrkia.

Andreas Lødrup (-75 kg) gikk semifinale i dag og motstander var russiske Yusup Magamedbekov. Dette var en flott oppvisning i god kickboksing, kontrollert og intenst, kraftfullt og skarpt. Andreas tar seieren og høster stor applaus fra publikum.
I finalen er det Kazakstan med Azamat Nurpeisov som motstander.

Christian Kvatningen (-71 kg) skulle gå sin semifinale mot Eduard Spakov i dag. Rett før kampstart får vi høre at Litaueren ikke kommer til å stille. Det blir walk over for Christian.
I finalen møter han Nikolay Osobsikiy fra Ukraina.

- De sterke prestasjonene vi ser her nede, er ingen tilfeldighet. Det gjøres en veldig bra jobb i klubbene landslagsutøverne kommer ifra, sier landslagssjef Per Andreas Ringsby. Vi gleder oss til i morgen!


Tidligere resultater i mesterskapet
Gull Eirin Dale, semikontakt –55 kg
Bronse Anette Sexe, musical forms-Hard style
Bronse Ida Abrahamsen, semikontakt –60 kg
Bronse Birgit Reitan Øksnes, fullkontakt –70 kg
Bronse Cathrine Fonnes, fullkontakt –65 kgFullkontakt
Andreas Lødrup (-75 kg) slo russiske Yusup Magamedbekov med enstemmige dommersifre 3-0.
Russeren var ett hode høyere enn Andreas. Han var tydlig avventene og hadde stor respekt på vår landslagsutøver. Kampen var jevn men Andreas hadde flest treffere og derfor seierherre.

I finalen som går i morgen møter han Azamat Nurpeisov fra Kazakstan.

Andreas er dermed også klar for Beijing og Combat Games.


27.11-09
Tredje dag av Kickboksing VM er over (Fredag27).Vi hadde vi åtte i kvartfinaler. Fem utøvere er videre i semifinaler, en er klar for finale. Fire er allerede klare for Combat Games i Beijing.

Semikontakt
Landslagsutøver Eirin Dale (-55 kg) er første norske utøver uansett kampsport som har kvalifisert seg til Combat Games. Eirin vant sin kvartfinale over slovenske Adriana Korez. Eirin dominerte hele kampen. I semifinalen går Eirin mot Kateryna Solovey fra Ukraina. Eirin løser oppgaven på en elegant måte. Ukraineren er farlig, Eirin er smart, fryktløs og dyktig. En veldig bra kamp som Eirin vinner med solid margin. Finale går i morgen mot italienske Luisa Gullotti.

Ida Abrahamsen gikk sin semifinale mot Barbara Szendrei fra Ungarn. Dette var en kamp som gikk jevnt alle rundene igjennom. Det ble hektisk aktivitet i de siste sekundene av kampen hvor det ble noe dommer-rot rundt tidtaking. Det ble lagt til 5 sekundet til kamptiden og da lå Ida under med ett poeng. Det ble ungarsk seier.
Ida har kvalifisert seg til Combat Games i Beijing og får bronse i VM.

Fullkontakt
Christian Kvatningen (-71 kg) møter i sin kvartfinale Nathan Key fra USA. Christian er som en maskin som virkelig plasserer amerikaneren på sidelinjen. Det blir norsk seier med enstemmig dommeravgjørelse 3-0. Christian er klar for Beijing og Combat Games. Semifinale går i dag og motstander er Eduard Spakov, Litauen.

Andreas Lødrup (-75 kg) hadde ukrainsk motstander i sin kvartfinale, Dmyto Yatskov. Her har vi en motstander med stor rekkevidde. Andreas løser oppgaven på en perfekt måte og eliminerer ukrainerens våpen på beste måte. Norsk seier 2-1. Andreas er klar for Beijing og Combat Games. Semifinale går i morgen og motstander er russiske Yusup Magamedbekov.

Tonje Sørlie (-56 kg) møter tsjekkiske Eva Liskova i 1/8-finale. Tonje bruker mye spark mot sin motstander og tar ledelsen i første runde. Den ledelsen beholder hun alle rundene. Tonje vinner 3-0. Tonje er klar for kvartfinale mot Zeljana Pitesa fra Kroatia.

Thea Therese Næss møtte i sin 1/8-finale russiske Evgeniya Pashkova. Thea går en knallkamp mot en tøff russisk utøver. Det er jevn oppgjør hvor kampen veksler i hvem som leder. Thea viser sin styrke og drar det hele i land med avgjørelsen 2-1. Thea er klar for kvartfinale mot Lydia Durkin fra England.

Birgit Øksnes møter i sin kvartfinale tyske Nadia Fritsche. Kampen er og blir Birgit sin. Alle dommere er enige. Norsk seier 3-0.

Cathrine Fonnes er debutant i internasjonalt mesterskap. I sin første kamp som er kvartfinale har hun italiensk motstander, Giulia Grenchi. Med tanke på at det er mesterskapsdebut så innfrir Cathrine, det blir 3-0 seier. Cathrine har en god rekkevidde som kan lage mye bry for motstanderen. Det våpenet må vi se mer av i semifinalen når hun møter Nicole Trimmel fra Østerrike.

Karl Martin Richardsen (-81 kg) deltok i den desidert største vektklassen i VM. I sin tredje kamp som var kvartfinale møtte han Manuchar Pipya fra Russland. Karl Martin møter her en av de beste russiske utøverne. Det blir en tøff kamp, Karl Martin jobber bra men Manuchar er ekstremt våken og påpasselig. Det ble vanskelig å komme helt inn å treffe skikkelig. Det blir russisk seier.

Musical Forms
Anette Sexe er eneste norske deltager. Med ni motstandere i kategorien Hard Style så er det hard konkurranse. Anette får bra trekning og skal starte tredje sist. Når fremvisningen av formsen starter så er det en selvsikker utøver vi ser. Jobben blir gjort på en god måte og stilkarakterene som dommerne gir er en sterk bronse. Selv var Anette ikke fornøyd med sin gjennomføring.Bilde: Anette Sexe


26.11-09
Andre dag av VM er over. Etter knallåpningen i går, var spenningen stor før dagens innsats.

I 1/8-finale går fullkontaktutøveren Karl Martin Richardsen (-81 kg) mot Panagiotis Mountakis fra Hellas. Karl Martin jobber seg igjennom runde for runde med god kontroll. Norsk seier 3-0.
Neste kamp for Karl Martin er kvartfinale, her vil han møte Manuchar Pipiya fra russland. Disse møttes tidligere i år hvor russeren vant 3-0.

Fredrikstad-gutten Andreas Lødrup (-75 Kg) som går for Fighter i Oslo fikk sin første kamp som var en 1/8-finale mot Przemyskaw Ziemnici fra Polen. Disse har møtt hverandre før, da ble det tap for Andreas. Nå var det duket for nok et oppgjør dem i mellom. Kampen var og ble Andreas sin, her hadde ikke polakken sjangse. Norsk seier og Andreas er klar for kvartfinale, her møter han Dymtro Yatskov fra Ukraina. Andreas Lødrup er fullkontakt Europamester fra 2008.

1/8-finale, Christian Kvatningen (-71 kg) er også Europamester fra 2008. I sin første mesterskapskamp møter han Jorge Anton fra Spania. Christian er på hogget fra start av kampen og stopper spanjolen i slutten av siste runde med en høyre kryss. I neste kamp møter han amerikaneren Nathan Key.

I sin første kamp møter Karl Martin Richardsen belgiske (... ) Karl Martin jobber bra og er avslappet og eksplosiv. Han treffer godt med knallharde rundspark og slag. I andre runde må belgieren ned for telling etter en høyre hook. Klar norsk seier til Karl. Nå er han klar for 1/8-finale.

Semikontakt utøveren Ida Abrahamsen (-60 kg) møtte i sin innledende kamp tyske Carolin Pitzke. Ida viser fra første sekund at hun har et bra bevegelsesmønster og at reaksjonen er på topp. Kampen blir preget av dette og det blir en komfortabel norsk seier 12-6. I sin neste kamp vil Ida møte Tina Koder fra Slovenia.

Eirin Dale (-55 kg) møter i sin første mesterskapskamp Meraux Alicia fra Frankrike. Kampen blir stoppet før full tid på norsk dominanse. Eirin vinner 10-0. Neste kamp blir mot slovenske Adriana Korez.

Ina Grindheim (-65kg) møtte Engelske Bevrlee i første kamp. Vanskelig åpning for Ina som fikk den antatt beste i innledende kamp. I første og andre runde finner ikke Ina avstand og har vanskeligheter med å få has på Englands fighter. Norge havner under med endel poeng. I tredje runde våkner Ina skikkelig og scorer 5-6 poeng på kort tid, men for seint. England vinner 15-11 og tidlig exit for Ina, som litt uvant røk i første da hun har vunnet mye denne sesongen.

Jan Olav Solli (-89kg) møtte Italienske Natal i første kamp. Det kjempes en jevn kamp mot det nye italienske håpet. Jan Olav angriper repektløst men blir kontret, han henter seg inn igjen og kampen er jevn helt til slutten av 3 runde. Italia får inn ett par kjappe treffere på slutten og det blir 3 poengs tap for jan Olav. All hønnør til Jan Olav som gav alt han hadde, men det var ikke nok i hans første store mesterskap.---------------------------------------------------------------------
VM deltagere: (Navn/By/Klubb):
Semikontakt
Morten Spissøy, Bergen/BKK
Ida Abrahamsen, Porsgrunn/Fighter
Jan Olav Solli, Skien/Fighter
Ina Grindheim, Os/Fighter
Eirin Dale, Bergen/BKK

Fullkontakt
Andreas Lødrup, Fredrikstad/Fighter
Kvatningen, Trondheim/Fighter
Mette Solli, Molde/Fighter
Birgit Øksnes Steinkjær/Fighter
Thea Næss, Oslo/Fighter
Tonje Sørlie, Bergen/Champions
Karl Martin Richardsen, Nordreisa/NKK
Cathrine Fonnes, Bergen/Champions

Musical Forms
Anette Sexe, Oslo/Fighter

Landslagsledelse
Per Andreas Ringsby, Landslagssjef. Larvik/Fredtun
Daimi Akin, Landslagstrener fullkontakt. Oslo/Fighter
Trener assistent: Christian Galvez. Oslo/Fighter
Gianpaolo Calajò, Landslagstrener semikontakt. Palermo/Akiya
Trener assistent: Morten Saksvik . Bergen/Fana

Fysio: Erik Iversen. Olympiatoppen
Lege: Kim Waardal. Bergen/BKK

43 nasjoner deltar i mesterskapet i Lignano, Italia.