Meny - Kickboxing.no

Endret Aldersgrense for Fullkontakt

Aldersgrensen for Fullkontakt blir endret fra 1. januar 2008...

/ Publisert: søndag 23. desember 2007

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

NKBF har tolket regelverket fra Forskrift om sikkerhetsbestemmelser til lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout på nytt. Resultatet er at den øvre aldersgrensen for Fullkontakt fra og med 1. januar 2008 blir inntil den dagen utøveren fyller 35år. (Altså 1 år lenger enn dagens grense)

I forskrift om sikkerhetsbestemmelser til lov om organisert kampaktivitet som tillater knockout heter det at "Utøverne ikke skal være under 18 år eller over 34 år". Over 34 år tolker vi nå dit hen at man ikke kan ha fylt 35 år.


Grunnlaget for tolkningsendringen er at hos NKF (Taekwondo, Karate og Wushu) ble Loven og Forskriften tolket som - ikke fylt 35. I alle disse tre regelverkene er det da benyttet en aldersgrense som sier at man kan delta i fullkontakt frem til dagen før man fyller 35. Dette har blitt godkjent av godkjenningsnemnda 3 ganger per regelverk siden den gang.
Det vil si at godkjenningsnemnda er enig i NKFs tolkning. Så lenge utøverne tilfredsstiller de andre kravene til å gå fullkontakt kamp bør NKBF kunne følge tolkningen gjort av NKF, som er akseptert av godkjenningsnemnda flere ganger siden 2001.

NB! Denne tolkningen innebærer ingen endring for Junior.