Meny - Kickboxing.no

Andreas Hoftun Pro EM mester

  • Andreas Hoftun Pro EM mester

Andreas Hoftun tok hjem Pro EM tittel...

/ Publisert: onsdag 12. desember 2007

Hold deg oppdatert

Få siste nytt fightere, stevner, nyheter og live-sendinger i din innboks.

Andreas Hoftun og Piia Jääskeläinen dro til Ungarn for å gå hver sin WPCK Pro kamp.
I henhold til NKBFs årstingsvedtak tillates det å gå Prokamper i annen organisasjon, under forutsetting at der blant annet søkes i forkant og at rapport sendes inn i etterkant.

Kampene til Andreas og Piia ble godkjent i forkant og her er rapporten fra Sentrum & Oslo Kickboxing Team:

RAPPORT
9 des. – Budapest – Ungarn

Norges letteste & tyngste profesjonelle Kickboxere!

EM PROFF. TITTEL KAMPERNavn: Andreas Hoftun
Vekt: +96 kg.
Klubb: Oslo Kickboxing Klubb
Team: Sentrum & Oslo Kickboxing Team
Stil: Fullkontakt
Runder: 7 runder
Sekundant: Nezir Jashari & Lars Erik Sandlie


Navn: Pia Jääskeläinen
Vekt: 42 kg.
Klubb: Sentrum Kickboxing Klubb - Oslo
Team: Sentrum & Oslo Kickboxing Team
Stil: low-kick
Runder: 7 runder
Sekundant: Lars Erik Sandlie & Nezir Jashari


Sentrum & Oslo Kicboxing Team vil med dette rapporter som følger vedr. våre 2 proff tittelkamper i Budapest – Ungarn, den 9 desemder 2007.

Våre utøvere var gallaens hovedpersoner Piia for dameklassen og Andreas for herreklassen.

Etter at ”oppvarmings” kampene var over, var det endelig klart for kveldens 1’ste
EM proff. tittel kamp i lett fluevekt Kickboxing Low-kick.
Piia entrer ringen og publikum tar henne godt i mot med masse applaus. Noen få sekunder etter, entrer Europa mesterinnen i organisasjonen ISKA og hjemmefavoritten ringen. Det blir mye klapping og støy før det hele roer seg ned og vi hører nasjonalsangen bli spilt.

Utøverne hilser pent på hverandre, kampleder og sekundanter likeså og første runde er i gang.

Første runde er alltid en spennende og uforutsigbar runde, da utøverne ikke kjenner hverandre. Man skulle tro at utøverne ville gå litt forsiktig frem og nærmest ”lukte/føle på hverandre” men slik var det altså ikke. Her var det full fres med både armer og beinteknikker fra første stund. En fantastisk bra runde for begge utøverne og ingen tvil om at dette var en ”åpen kamp”!

Både 2 og 3’dje runde preget samme type aktivitet med masse høy tempo og det så ut som om ingen ville gi seg med å slå før etter at ”gong-gongen” hadde gått.
Fortsatt en åpen kamp, men vi legger merke til at vår motstander bruker mer bein, mens Pia satser arm-teknikker.

Ingen store endringer i 4 runde aktivitetsmessig, men vi ser nå at vår motsander sliter på slutten av runden kondisjonsmessig men dog fortsatt jevn runde og vanskelig å si for hvem som leder an til nå!.

Under pausen før 5 runde er i gang for Pia beskjed om å holde ut hele veien og øke presset på motstanderen ytterligere. Runden blir slik som vi forventet det og Pia dominerer klart denne runden kondisjonsmessig og tar en del poeng på slutten av runden. Runden bør gå til Pia.

Runde 6 og 7 er så å si det samme som runde 5, men her er motstanderen nå mer sliten og holder noe mer for å få pusten inn i mellom. Ingen tvil om at Pia nå har kommet i gang og er mer aggressiv. Begge rundene bør således gå til Pia.

Så var det tid for avgjørelse !!!

Som sekundanter er dette kanskje de ”verste” sekundene å vente på, for ikke å snakke om utøverne som ikke greier å stå helt rolig, ser ned på gulvet, opp i taket, titter litt på sekundanten og poserer litt for fotografene.

Resultatet annonserer først på Ungarsk og hjemmepublikumet jubler og klapper for hjemmefavoritten. Pia må se seg slått med dommeravgjørelsene 2-1 og slik skal det ”egentlig være”! ”Splitt” dommer avgjørelse forteller egentlig gangske mye for hvor jevn kampen var og det skal det jo alltid være når man kjemper om en EM proff tittelkamp.

Ser man på bildene i ettertid, er det ingen tvil om at den Ungarske motstanderen er kjempe glad og overrasket når hennes hånd er i været.

En sporty Pia gir sin glade motstanger en god klem og poserer for fotografene.

En retur kamp vil være realistisk tidlig i 2008, hvis vi kjenner Piia rett!


KVELDENS HOVEDKAMP

Da var det tid for kveldens hovedkamp i tungvektsklassen menn.

Andreas Hoftun entrer først ringen, blir godt tatt i mot av publikum og vi venter spent på vår Ungarske motstander.
Dundrende musikk settes i gang og arrangøren bygger opp til en god atmosfære før hjemmefavoritten entrer ringen. Det er ingen tvil om at det er dette publikum har ventet på og hyller sin kjempe.
Vår motstander har 15 kamper bak seg, mens dette er Andreas sin 1’ste proff kamp. Fra før har Andreas 11 amatørkamper i fullkontakt og 6 KO.

Musikken roer seg ned, utøverne fotograferes, kampleder undersøker utstyret og veileder utøverne en siste gang og er klare for runde nr.1.

Allerede under oppvarmingen var det ”avtalt” om at vi skulle gå ut forsiktig og ”lukte/studere” på vår motstander før ny strategi og veiledning skulle gjennomføres i de andre 7 rundene.
Andreas gjør som fortalt og beveger seg i ringen og utnytter plasser kontrollert og plukker poeng med rett venstre i ca 30 sek.
Etter hvert blir det en del kontringer og spark som lander godt.
Den ungarske utøveren er tydelig interessert i å slå hardt og kjempe hele veien og jager/angriper Andreas hele veien!

Uansett hvor god man er til å bevege seg i ringen så vil man før eller siden bli presset inn i hjørnet! For at dette ikke skulle skje, endret vi taktikk omgående, noe som ikke er et problem for Andreas. Ny veiledning blir gitt til Andreas om at han skal stå på beina og ”kontre”.
Den Ungarske kjempen var alt for ”gira” til å se dette og går på en kanon hard smell fra Andreas. Det er ingen tvil om at dette må ha gjort vondt for vår motstander, men likevel så fortsetter vår motstander å presse!
Andreas er fortsatt rolig og sikter inn den ene trefferen etter den andre og variere mellom enkle hook, uppercut og forkick. Alle teknikkene ser ut til å gå inn. Motstanderen fortsetter å gå på han, men avslører strakt at han ikke er teknisk god men spiller på rå styrke og vekt.
Slutten av runden nærmer seg og Andreas treffer igjen hardt og ungareren må ta sin første telling. Hjemmepublikum er selvfølgelig noe ”skuffet/bekymret” når tellingen kommer men som patrioter flest håper de på det beste når han greier å få opp guarden igjen. Mens tellingen pågår hører vi ”gong – gongen” gå og første runde er over.

Man kan tydelig se i motstanderens hjørne at sekundantene jobber med sin utøver og ser noe bekymret ut! Det siste slaget til Andreas viser seg å ha vært et medet så hardt slag og kutt er opparbeidet på vår motstander
Andreas virker helt rolig i pausen og mottar all veiledning og er klar for 2’dre runde.

Samtlige angrep fra Andreas er nå farlig effektive og den ungarske utøveren begynner å se sin overmann! Andreas treffell flere ganger hardt, motstanderen blir rystet men dommeren vil ikke gi telling! Våre norske dommere hadde vært der med en gang, men dette er jo proff kamp og da lar man dette gå lenger.

Etter ca. 1 minutt blir Ungareren truffet med en kanon hard venstre uppercut og motstanderen havner i gulvet. Latterlig å se når en kampleder gjør sitt beste for å få tiden til å gå og teller meget sakte. I hallen blant publikum ”spøkte” noen med å si Januar, februar, mars osv. fremfor å telle 1, 2, 3 osv……

I henhold til oss som erfarne utøvere, trenere og dommere så var Ungareren talt ut for lengst, men ble reddet av en kampleder som tydelig vet å kjenne navnene på de ”8 første månedene i året”.

Riktignok skal kampen settes i gang etter en telling, men her skulle motstanderen få litt mer hjelp grunnet blod i ansiktet tenker vi! Slik var det altså ikke. Utøveren klager på nesa og legen er på plass i motsatt hjørne! Utrolig nok så lar en nølende lege Ungareren fortsette.

På nytt setter kamplederen utøverne i gang og aldri før har det vært farligere for den Ungarske utøveren.
Andreas dundrer i vei massivt og utøveren havner på knærne holdende rundt Andreas.

Det er ingen tvil om at vår motstander selv kjente til når grensen var nådd og selv en dreven kampleder kunne ikke redde han denne gangen.

Nok er nok og man trenger ikke kunne Ungarsk for å skjønne at gutten ”snakket høyt uten å si et ord”.

Kamplederen får vår motstander opp fra kne stående og fører vedkommende til sitt hjørnet, vinker inn legen og kampen er over.

I dette øyeblikket er vi endelig sikker på at vi har vunnet over vår Ungarske motstander og kan hyle høyt!!!!

Andreas Hoftun er med dette blitt Eurupen Professional Chap. i tungvekt under i WPKC – World professional Kickboxing Council. WPCK er også en profesjonell organisasjon for Thai-boxing og K1. Spesielt i K1 har WPKC mange kjente og store navn som vi til daglig ser på blant annet Eurosport m.m..

Det er ingen dårlig start å vinne sin første proff kamp som EM Champ og på KO.

Vi gratulerer Andreas Hoftun med sin WPCK EM proff tittel.

Kampene ble arranger av undertegnede, men vi reiser ned som et team:
Sentrum & Oslo Kickboxing Team .

For
Sentrum & Oslo Kickboxing Team
Nezir jashari